Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Vuodet 2012-2013

11.11.2013: Viivin sulholta silmät tutkittu edelleen terveiksi:) yksi ylimmääräinen ripsi vain löytynyt, joka harmiton. Nyt jäädään vain niitä juoksuja odottelemaan:)
- Johanna -
 
 
22.10.2013: Aikaa on taas vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Erkkari oli ja meni. Mukava viikonloppu, vaikkei omista koirista itse näyttelyssä ollut kuin Piitu. Otto jätettiin suosiolla pois, kun oli niin karvaton, tai itseasiassa on sitä vieläkin:) Sais alkaa jo uutta turkkia kasvattamaan, kun voittajanäyttelytkin alkaa pikkuhiljaa häämöttään:) Piitu on käväissyt PRA-testissä ja vastauskin on jo saatu, eli tyttö on PRA:n suhteen kantaja.
Pentusuunnitelmat on nyt edenneet, ja Viivin  sulhaseksi on valikoitunut Peikkovuoren Xakara:) tuttavallisemmin Sakke. Jalostustoimikunnaltakin saatiin hyväksyntä tälle yhdistelmälle:) Saken omistaja kuvaa poikaa kiltiksi ilopilleriksi:) Itse olen pojan näyttelyissä nähnyt ja komea/vankka uros on:) Sakelta vaan täytyy silmät uusintakuvata ennen astutusta ja toivotaan että näkimet ovat yhä terveet, niin päästään Viivin kanssa kosioreissulle. Ja sitten vaan peukut pystyyn, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaisesti ja saadaan keväälle pieniä pörröjä:)
Jenna laittaa yhdistelmästä esittelyn kuvineen Pennut -osioon, kunhan muuttohässäkältään joutaa. Meidän neiti muutti koirineen Äänekoskelle. No onpahan minullakin majapaikka tiedossa jos sinnepäin esim. näyttelyihin innostun lähtemään:) Vaikka haikealtahan se äidistä tuntuu, kun lapset kauemmas lentävät.
- Johanna -

31.8.2013: Raaputetaanpa tännekkin välillä kuulumisia. Loma on loppunut ajat sitten ja arkisen ahertamisen pariin palattu:) Näyttelyt on nyt sitten jonkin aikaa tauolla. Tänään oltiin menossa kylläkin Rovaniemen ryhmikseen, mutta matkan teko loppui Tervolaan. Kiitos siitä kuuluu tien kunnolle! Otin tienreunaan väistääkseni kääntyvää autoa ja hups vänkärin puoleiset renkaat tipahtivat asfaltin reunalta, josta oli asfaltti murtunut ja reuna niin terävä, että sekä etu- että takarengas puhkesivat. Siihen sitten loppui meidän näyttelyreissu:( Kyllä otti päähän!! Sitten soitto miehelle, että tuuppa kahden vararenkaan kanssa meitä hakemaan. Tietenkin asiasta soitettiin valituspuhelu tiehallintoon. Toivottavasti korjaavat tien, että jonkun muun renkaat säästyisivät moiselta kohtalolta.

Nyt sitten ajattelin Oton harjata ja pestä, että saadaan kaikki irronnut pohjavilla pois. Kun seuraava näyttely on sitten lokakuulla erkkari Oulussa. Ja toivotaan että uutta karvaa ois sitten siihen mennessä vähänkin edes tullut takaisin:) Joulukuussa on sitten reissu Helsinkiin voittajanäyttelyihin. Siinäpä ne sitten tämän vuoden näyttelyt onkin meidän osalta.

Pentu suunnitelmiakin on pähkäilty ja tarkoitus ois ainakin Viivi astuttaa seuraavista juoksuista vuoden vaihteessa. Suunnitelmista sitten tarkemmin aikanaan:)

- Johanna -

 

 

6.8.2013: Testautin Viivinkin pompen sairauden osalta ja Viivi myöskin pompen terve:)

- Johanna -

 

 

30.7.2013: PALJON ONNEA MEIDÄN CESSI-muorille joka tänään täyttää 8-VUOTTA:)

 - Johanna -

11.7.2013: Vielä yksi aikainen herätys ja sitten koittaa kauan odotettu LOMA!! Kyllä sitä on odotettukin ja tiedossa on joka viikonlopulle näyttelyitä:) lähinnä Oton kanssa, on se Piitukin ilmoitettu muutamiin kisoihin. Pahasti vaan neiti on alkanut pudottamaan turkkiansa:( Se on aina tämä kesäinen ongelma että näyttelyitä ois ihan siedettävän ajomatkan päässä, mutta koirilla ei karvoja:)

Tänään sitten Piitusta tuli virallisesti NO MVA:), kun Norjasta saapui valioarvon vahvistus. Nyt vielä pitää se lähettää Suomen kennelliittoon, että saadaan titteli myöskin Piitun tietoihin näkösälle:) Vielä pitäis metsästää sitä Ruotsin sertiä. Viime viikonloppuna käytiin yrittämässä, muttei se tällä kertaa kohalle napsahtanut. Hyvin Pippana silti sijoittui PN3:ksi ja arvostelukin oli ihan hyvä:) Eli ei muuta kuin uutta yritystä suunnittelemaan.

Terveyspuoleltakin uutisia. Testautin Oton ja Piitun pompen sairauden osalta ja kumpikin ovat pompen vapaita eli terveitä:))

- Johanna -

 

17.6.2013 Tänään vuorostaan F-PENNUT juhlivat 1-VUOTIS SYNTTÄREITÄÄN. ONNEA FILO, ROOGER, LUMI JA OTTO:)

 

- Johanna -

 

 

16.6.2013:  1-VUOTIS SYNTTÄRI ONNITTELUT T-PENNUILLE! eli hurjasti onnea TARU, TICU, TUISKU, NALLE JA SISSI :)

Onnittelut tulevat hieman myöhässä, kun eilinen päivä meni itselläni Kuopion suunnalla näyttelyn merkeissä sekä autossa istuessa, siitä sitten enempi juttua harrastus-osiossa.

- Johanna -

9.6.2013:  TÄNÄÄN V-PENNUT TÄYTTÄVÄT 4-VUOTTA! ONNEA VIIVI,LEEVI,UNNA JA KIIA:))

 - Johanna -

 

6.6.2013: Tänään käytiin Piitun ja Viivin kanssa Kaisa Wickströmin syynissä, joka totesi Piitun silmät ja polvet terveiksi, myöskin Viivin silmät olivat ok:)

Toukokuun lopulla nähtiin Oton veljeä Roogeria, kun poitsu oli ohikulkumatkalla pohjoisesta mökkeilemästä takaisin etelään. Roogerista oli kehittynyt komea nuori mies:) Kuviakin tuli otettua, jotka löytyvät galleriasta kasvatit kansiosta. Viikonloppuna ois sitten vaihteeksi näyttely. Saapas nähdä miten Viivin kanssa onnistuu. Harkoissa ollaan muutamaan otteeseen käyty, mutta ei tunnu nämä näyttelyhommat neitiä kiinnostavan. Mittakeppikin Viivistä on aivan kamala, ja jota pitää väistellä:) No taidetaan suosiolla Viivin kanssa jättää näyttelyhommat ja keskittyä johonkin muuhun harrastukseen. Tokoa olen ajatellut, nyt kun Iin koiraharrastajillakin alkais lyhyt alkeiskurssi, joten joskos sinne Viivin ilmoittais.

- Johanna -

 

19.5.2013:  Meillekin on vihdoin kesä saapunut. Onkin ollut kylmää ja sateista pitkään ja nyt sitten lämpömittarissa yli 20 astetta tuntuu ihan kivalta:) Minulla on kevät mennyt flunssaa sairastaessa. Eipä ole muistissa milloin ois näin sitkeä virustauti ollut, no jospas sitä ei tarttis taas muutamaan vuoteen sairastakkaan:)

Ryhmänäyttelyissä on tullut jonkin verran käytyä flunssasta huolimatta. Ja Otto on yllättänyt kyllä täysin:) Pojalla saavutuksena jo kolme sertiä. Piitukin saatiin valioksi ja nyt odotellaan että tulokset tulevat koiranettiin, niin saadaan Norjan kennelliittoon lähettää postia NO- valioarvon vahvistamisesta:) Piitu pyörähtää myös heinäkuussa Ruotsin maalla onnea kokeilemassa:) Viiviä myös käytin nätö-harkoissa, kun ilmoitin hetken päähänpistossa neidin Kemin ryhmikseen:) Aikaa neidin edellisestä näyttelystä on 1,5 vuotta ja sen kyllä harkoissa huomas. Korvat luimussa tyyliin, onko pakko:)  Täytyy vielä muutaman kerran harkoissa Viiviä käyttää, että sais vähänkään esityymis innostusta neitiin:) Eli ei suuria toiveita näyttelyn suhteen, mennään harjoitus mielessä kokeilemaan:)

Cessikin kävi kuun alussa akuutissa sterilisaatiossa. Ja muori on leikkauksesta parantunut hyvin ja virtaa piisaa:) Myös Cessiltä otettiin verenkuva ja kaikki arvot ovat ihan normaalit:)

- Johanna -

25.4.2013: Tässä kuussa meillä vietetään toisetkin juhlapäivät:) PIITU TÄNÄÄN 2-V ONNEA:))

- Johanna -

 

 

9.4.2013: ONNITTELUT MALLALLE !!, JOKA TÄNÄÄN VIETTÄÄ 6-VUOTIS SYNTTÄREITÄÄN:)

- Johanna -

 

 

5.3.2013: Täällä vietetään hiihtolomaa kotosalla:) Mallalle tehtiin eilen sterilisaatio ja mamma on nyt täällä toipilaana. Mallalta otettiin myös verestä normi verenkuva eli maksa-munuais ym. arvot ja kaikki oli OK:) Nyt sitten täytyy mamman kanssa kiinnittää huomiota  ruokaan, ettei kovin pääse lihomaan, kun muutenkin vähän ylipainoa on:) Ja ruokahalu ennestäänkin vähän liiankin hyvä:) Täytyy tässä miettiä jos tuon Cessi-muorinkin leikkauttais kevään aikana. Helpottaishan se hieman, kun Otto-poika on talossa, niin ois vähempänä nämä juoksuiset nartut pojan päätä sekoittamasta:))

Viime viikkojen aikana ollaan tavattu Viivin lapsukaisia. Sissi kävi vierailulla meillä. Kiva oli nähdä millainen neiti Sissistä on kasvanut. Oikein näppärä ja kivanluontoinen tyttö näytti olevan:) Myös näitä täällä Iissä asuvia lapsia nähtiin. Paljon olivat muuttuneet sitten viime tapaamisen:) Näyttää myöskin koko porukka olevan aika energistä sakkia:) Kuviakin nyt saatiin otettua, joita löytyy galleriasta kasvatit osiosta.

- Johanna -

25.2.2013: Piitun luustokuvien tulokset saapuivat tänään. Lonkat B/B ja kyynäreet 0/0 :)

- Johanna -

 

 

13.2.2013: Taas on aikaa vierähtänyt viime raapustuksesta tänne. Vuosikin on vaihtunut ajat sitten, ja kevättä kohti vauhdilla huristellaan:) Jouluviikoilla käytiin yhteislenkillä Viivin jälkikasvun kanssa. Mukana oli Taru,Tuisku ja Ticu. Paljon oli penskat kasvaneet ja kehittyneet. Pojat muistuttivat enemmän Viivi äitinsä, ja Taru on sitten perinyt ulkomuotoansa isän puolelta. Tytöstä oli kyllä kehittynyt kaunis ja vahva rakenteinen neiti:) Harmi vaan, kun ei kameraa tullut pakkasten takia mukaan:(  Joten (vinkvink!) kuvia saa lähetellä tänne meille kaikista kasvateista, niin saadaan galleriaan niitä laitella nähtäväksi:))

Muutamissa näyttelyissä ollaan jo keretty pyörähtää ja ihan hyvällä menestyksellä:) Otto ja Lumikin on jo parissa pentu-kehässä näyttäytyneet. Nyt seuraavaksi olisi lappalaisten kevät erkkari maaliskuussa. Siellä sitten Lumi ja Otto korkkaavat jo juniori luokan. Apua!! Että tuo aika hurahtaa nopeasti ja alkaa tuo pentu ikäkin olla ohi.

Piitun kanssa käytiin tänään luustokuvissa Akuutissa. Nyt sitten jäädään jännäämään vielä kennelliiton virallista lausuntoa:) Silmäkuviin mennään sitten joskus kesän tiennoilla Piitun ja Viivin kans. Mallalle on myöskin tiedossa ens kuussa Akuuttiin reissu. Malla-mammalle on sterilisaatioon aika tilattuna. Joten tässä samalla tiedoksi, ettei Mallalle enää ole pentuja tulossa. Saa sitten jälkikasvu jatkaa sukua:))

- Johanna -

 

2.12.2012: Päivityksiä tännekkin pitkästä aikaa:)Meillä ollaan kotosalla eletty hiljaiseloa. Otto ja Lumi ovat käyneet pentukoulutuksen ja kasvavat kovaa vauhtia. Lumi kävi Jennan kanssa myös agility-kurssin jatkokursseineen, jossa tyttö ikäänsä nähden on ihan hyväkin.

Näyttelyitä ei nyt ole ollut. Piitu kylläkin oli ilmoitettu Helsingin Voittaja- näyttelyyn, mutta tyttö sai jostain vatsapöpön, jonka vuoksi jouduin viime perjantaina Piitun kiikuttamaan eläinlääkärille. Tytsy parka meni niin heikkoon kuntoon:( Nyt sitten onneksi on jo virkumpi, mutta antibioottikuurilla viikon, joten Piitu ei sitten messariin lähde.Päätimme kuitenkin Jennan kanssa, että lähdetään katsomaan messarin touhua ilman koiraa. Junaliputkin ja hotellikin kun on jo valmiina. Kyllähän tuo tympäsi, että Piitulle just nyt piti tuommoinen sairastelu sattua, mutta minkäs sille mahtaa. Tammikuussa sitten Piitun kans Kajaanin KV:n ja Kuopion jalostuspäivänäyttelyyn, jonne Otto ja Lumikin jo pääsevät pentuluokkaan:)

Luntakin on meille vihdoin yön aikana satanut, ja koirat oikein nauttivat:) on sitä tänne jo odoteltukkin. On ollut niin pimeää ja märkää pitkän aikaa, että saa jo tuo kunnon talvi tullakkin:)

- Johanna -

22.10.2012: Viikonloppuna olimme Laukaalla lappalaisten erkkarissa. Säätiedotus lupasi meille aluksi sunnuntaille vettä, mutta onneksi siltä säästyttiin :) Mukana menossa oli mieheni Kari, sekä lapset Jenna ja Saku. Koirista kehässä kävi vain Piitu, mutta turistina mukana olivat myös pikkuiset Lumi ja Otto sekä mäyräkoira Mimo. Kari ja Saku kävivät näyttelypäivänä kylpylässä pulikoimassa, kun me Jennan kanssa oltiin koirien kanssa kehän reunalla omaa vuoroa odottelemassa. Odotuksia meillä ei Piitun suhteen niinkään ollut, sillä neidillä ei pohjavillaa ole nimeksikään. Kuitenkin yllätyksenä Piitu sijoittui hienosti NUO ERI2 SA.Näytille oli myöskin saapunut T. Villa ja tyttö sai hienosti EH.n. Kehän reunalla näyttelyhulinaa seuranneet Lumi ja Otto saivat osaltaan paljon kehuja ja ihailuja :)

Piitun arvostelu löytyy harrastus-osiosta.

 

kotisivu_laukaa.jpg

Kuva: Jenna Sergejeff

- Johanna -

19.9.2012: Perustin Lumelle ja mäykky-Mimolle oman blogin, linkki blogiin löytyy Linkit -sivulta sekä myös tästä: Lumen ja Mimon Blogi

- Jenna -

 

 

17.9.2012: Eilen pidimme pienen pentutapaamisen Iin koirapuistossa. Mukana temmeltämässä olivat Viivin pennuista Taru, Ticu ja Tuisku, sekä Mallan pennuista Lumi ja Otto. Tapaamisessa pennut saivat vapaasti juosta ja leikkiä keskenään, sekä omistajat vaihtaa kuulumisia. Myös muunkin rotuisia koiria sattui paikalle tulemaan, joista pennut olivat aikalailla kiinnostuneita. Koiraperheissä kuullosti menevän kaikilla ihan hyvin ja hyvin on koiria alettu opettamaan:) Kuvia pentutapaamisesta Galleriassa (kuvissa saattaa hieman olla sekaannusta koirien nimeämisessä, välissä sai arpoa kuka on kukin)!

kotisivu.jpg

Kuva: Jenna Sergejeff

Muutoin täällä kotosalla eletään "hiljaista" aikaa, näyttelyitä ei ole tiedossa tässä kuussa. Ensi kuussa on sitten erkkari, toivottavasti Piitu saisi sinne mennessä hieman karvoja takaisin kasvatettua. Valitettavasti Lumi ja Otto eivät vielä kehiin pääse, mutta lähtevät mukaan turisteiksi näyttelyhulinaa seuraamaan:)

Otto ja Lumi ovat saaneet ensimmäiset rokotuksetkin ja molemmat ovat aloittaneet pentukoulun:)

- Jenna & Johanna -

 

 

4.9.2012: Kotiduimme eilen aamuyöstä Norjan näyttelyreissulta. Matkasimme Pohjois-Norjaan, Tromssaan järjestetyllä linja-autokyydillä, missä meitä matkalaisia oli kaiken kaikkiaan 23 henkeä. Koiria oli matkassa mukana eri rotujen edustajia. Meiltä matkassa mukana oli Piitu, joka valitettavasti sattui pudottamaan pohjavillansa ennen reissuun lähtöä.

Kilpisjärvi

kilpisjarvi.jpg

Kuva: Jenna Sergejeff

Piitu Kilpisjärvellä

piitu1.jpg

Kuva: Jenna Sergejeff

 

Matkustimme Kilpisjärven kautta Norjan pohjoisalueelle, missä maisemat olivat kyllä häikäisevän mahtavat. Suomen Lapin tunturit vaihtuivat Norjan huikeisiin vuoriin.

Pohjois-Norja

norja1.jpg

Kuvat: Jenna Sergejeff

vuoret.jpg

Norjassa näyttelypaikka ja hotelli olivat Tromssan kaupungissa. Tromssassa oli mielenkiintoisia tunneliteitä ja paljon taloja. Itse näyttely oli sunnuntaina, ja lapinkoirat olivat heti aamutuimaan klo 9. Ilmoitettuja lapinkoiria oli kaiken kaikkiaan 9 kappaletta, muutama porokoirakin löytyi ja yksi ruotsinlapinkoira. Sunnuntai menikin sitten kokonaan näyttelypaikalla, kun linja-autokyyti takaisin koti-Suomeen lähti vasta n. klo 19 illalla.

Tromssa

tromssa.jpg

Kuva: Jenna Sergejeff

 

Huolimatta karvattomasta koirasta, saavutimme Norjassa sen mitä lähdimmekin tavoittelemaan. Piitu sijoittui hienosti NUO ERI1 SA PN2 SERT ja VARA-CACIB! Hieno saavutus tytöltä:) Nyt sitten odotellaan vain kahden vuoden ikää ja Suomessa valioitumista, jotta tytölle saadaan anottua myös Norjan valioarvo. Jossain välissä sitten Ruotsiin ja pohjoismaiden titteliä havittelemaan;) Tässä vielä Piitun arvostelu englanniksi ja vapaasti suomennettuna:

 

"So prom. bitch with fine coat prop. and angal. Beaut. prof. on head, a bit big ears, beaut. body and upset tail. Beaut. long step."

vapaa suomennos:

"Lupaava narttu hyvällä turkin laadulla ja kulmauksilla. Kaunis pään profiili, hiukan kookkaat korvat. Kaunis runko ja häntä. Kaunis pitkä askel."

- Tuomari Pekka Teini

 

piitu2.jpg

Kuva: Johanna Sergejeff

 

- Jenna & Johanna -

 

 

27.8.2012: Filo lähti viikonloppuna uuteen kotiin Etelä-Suomeen Haminaan. Onneksi hyvä ja harrastava koti pojalle löytyi pian. Poika on kyllä sellainen hurmuri, etten olisi kohta raskinut Filosta luopuakkaan:) Mieltä kyllä helpottaa, kun tietää pojan saaneen osaavan ja hyvän kodin, jossa poika pääsee aikanaan tutustumaan eri harrastuksiin ja näyttelyissäkin poikaa tullaan näkemään. Nyt on sitten Oton veljet kumpikin Etelä-Suomea valloittamassa. Muistakin pennuista olen kuulumisia saanut ja hyvin kaikilla tuntuu sujuvan:)

Meillä on sitten ensi viikonloppuna Piitun kanssa reissu Norjaan, kyllähän tuo vähän jännittää eka ulkomaan näyttely:)

- Johanna -

 

 

19.8.2012: Eilen tehtiin reissu Alahärmään, jonne jätin mieheni  poikien kanssa huvipuistoon huvittelemaan. Itse ajelin sitten Kälviälle Piitun kanssa näyttelyyn. Siellä sitten päivä kivasti vierähtikin aurinkoisessa säässä, ja hyvin meillä siellä menikin, siitä lisää harrastukset  -osiossa.

Samalla reissulla Filosofi tuli takaisin kotiin. Poika palautui minulle, kun uudessa kodissa ongelmana oli, että Filosofi pompotti ja kiusasi vanhempaa koiraa, joka ei poikaa osannut panna ruotuun. Ja yhteiselo ei onnistunutkaan tällä parivaljakolla:( Matka Alahärmästä kotiin Filosofin kanssa sujui hyvin. Poika nukkui jalkatilassa koko matkan.Taisi olla aika väsynyt päivän autoilusta ja viileässä jalkatilassa näköjään sai hyvät unet:) Kotiin päästyä koko meidän lauma olisi yhtä aikaa haluneet haistella, että minkä sinä nyt reissulta toit:) Ja vähän aikaa poikaa haisteltaessa tulivat siihen tulokseen, että tuttuhan tämä pikkumies onkin:)

Filosofi on nyt sitten uutta kotia etsimässä. Poika on energinen ja rohkea pikkumiehen alku, josta varmaan tulevaisuudessa olisi myös näyttelyihin ja muuhun harrastamiseen ainesta. Kuvia pojasta laitetaan esille, kunhan saadaan niitä tässä otettua.

- Johanna -

12.8.2012: No nyt on sitten kaikki pennut mailmalle lähteneet. Tähtisäde eli Sissi lähti torstai-iltana uuteen kotiinsa ja Lumikin on viikonlopun ollut Jennan ja Lassin sekä Mimon seurana. Kivasti olen pennuista saanut kuulumisia ja hyvin alku on lähtenyt sujumaan:)) Onhan alku aina hieman sopeutumista ja rajojen hakemista. Pätee myöskin täällä meillä Ottoon. Poika yrittää kyllä komennella ja saada tahtoansa läpi haukkumalla. Nyt on itsekin saanut huomata eroavuuden uroksessa narttuihin verrattuna. Kyllä kovapäisyyttä ja virtaa löytyy:)) Oton ilmoitinki pentukoulutukseen, jospas sieltä sais pojalle vähän keskittymiskykyäkin:)

Näyttelyissä tuli lauantaina käytyä ja pari ryhmistä olis vielä minne olen Piitun ilmoittanut. Norjaan ollaan myöskin lähdössä syyskuun alussa. Otetaan reissu ihan uutena kokemuksena vastaan:) Täällä meillä on neidit karvojansa tiputelleet. Viivi raukka on jo täysin kalju ja kaikkensa pennuille antanut. Mallalta on nyt myöskin alkanut karvat tippua. Eipä meillä taida olla kuin Cessi, joka alkaa uutta turkkia kasvattamaan. Imuri on kyllä ollut kovassa käytössä:))

- Johanna -

6.8.2012: Meno täällä on huomattavasti hiljentynyt, kun viikonlopun aikana kuusi pentua on omiin koteihinsa lähtenyt. Olo eilen illalla oli kyllä kieltämättä haikea. Mutta tälläistä se on luopuminen kasvateistaan. Sain myös kuulumisia miten näillä pitemmän matkan tehneillä pojilla oli matka sujunut. Fiksu-otsolla oli matka Vantaalle mennyt hyvin, poika oli nukkunut koko matkan:) Filosofilla ei matka Leppävirralle ihan sujunut ongelmitta. Poika oli voinut pahoin auton kyydissä, kai se oli sitten ollut Filo, joka oli lääkärireissullakin oksentanut. No kotiin päästyään Filolla oli kuitenki mennyt hyvin tutustuminen uuteen koirakaveriinsa Kikuun. Kiku oli ottanut Filon hyvin vastaan:) Yhteiskuviakin pojista sain, jotka tullaan laittamaan gallerian kasvatit -osioon. Sinne laitellaan jatkossa jokaisesta saatuja kuvia luovutuksen jälkeen. Eli kuvia/kuulumisia lapsosista otamme ilomielin vastaan:)) Minä puolestaan toivotan kaikille pennuille hyvää jatkoa uusin koteihin! Tähtisäde vielä täällä odottaa Kiiminkiin muuttoa. Joten onhan noita pentuja tässä vielä kolme, joka kylläkin tuntuu nyt tosi vähäiseltä.

- Johanna -


 

1.8.2012: Piti tännekin tulla kehumaan, että kuinka nopeaa toimintaa tuo kennelliiton sähköinen asiointi on. Maanantai-iltana lähetin esitäytetyn rekisteröinnin pentueista kennelliittoon. Tiistai aamuna oli sähköpostissa viesti, että rekisteröinti on valmis ja maksoin samantien rekkarit. Tänään sitten ne kolahti postilaatikkoon:) Itse en niitä näin nopeasti odottanut saapuvaksi, mutta hyvä näin:) Saapa sitten jokainen uusi pennunomistaja paperit mukaansa.

Niin se aika vaan rientää pentujen kanssa. Perjantaina omiin koteihinsa lähtee Tuisku, Titanic ja Taruolento. Sunnuntaina vuorostaan pesästä mailmalle lähtee Fiksu-otso, Filosofi ja Tähkä. Viimeisenä lähtee Tähtisäde, joka meitä vielä viikon verran täällä viihdyttää Oton ja Lumen seurana:) Ikävä kyllä noita pentusia tulee, vaikka välillä on tuntunutkin, että voisi noita vähän vähemmän olla:)) Yritän tässä saada aikaseksi kirjoittaa lyhyen kuvauksen jokaisesta pennusta kasvatit-osioon.

- Johanna -

 

 

31.7.2012: Nyt on viimeisimmät kuvat lisätty pentueiden gallerioihin. Tällä kertaa yhdet kuvat jokaisesta, pennut kun olivat hieman liian villillä tuulella kuvausaikana:D Nämä tulevat olemaan viimeisimmät kuvat kaikista pennuista, mitä kotosalla kasvattajan luona luultavasti saatiin otettua, joten uudet omistajat, toivon, että lähetätte koiristanne kuvia meille sähköpostiin!:)

Täällä kotisivulla muutoinkin alkaa pikku hiljaa tapahtua päivitystä, kun kasvatit -osioon lisätään näiden viime pentujen luonnekuvauksia, harrastussuunnitelmia ja omistajatietoja yms. Lumi ja Otto tulevat kotisivulla myös esille enemmän, kun muutoksen alla ovat sivut esittely, lapinkoirat ja galleria. Näihin siis tulossa kahdelle uudelle tulokkaalle omat esittelyt, sivut ja kuva-albumit:)

- Jenna -

 

 

30.7.2012: No nyt on Oulun reissu tehty. Meille oli myöhään iltapäivästä varattu aika Akuuttiin, mihin sain Jennan mukaan kaveriksi pikkuisia eläinlääkärissä käyttämään. Yksin olisikin melko mahdotonta käydä yhdeksän pennun kanssa:D Automatkan pennut olivat matkustusbokseissa takana ja kitinää kuului alkumatkasta.

Ouluun saavuttua siellä ukkosti oikein kunnolla, ja salamat löivät komeasti hämärässä säässä. Juuri, kun olimme ottamassa pentuja ulos autosta, salama iski yläpuolella ja sen myötä kuului myös hirveä pamaus. Itsekkin säikähdimme niin, että piti ihan kiljaista.Toivottavasti pennuille ei jäänyt paukahduksesta kammoa...

Akuutissa pääsimmekin heti eläinlääkärin vastaanotolle. Liekkö syynä myöhäinen aika, niin ei tarvitsenut odotella. Mallan pennut otettiin eka boksista ulos ja huomasimme, että jokin pennuista oli voinut pahoin, siinä sitten putsattiin jokaista ennen tarkastusta. Tarkastuksessa kaikki pennut todettiin terveiksi:) Pojilla vaan ei kiveksiä löytynyt tunnusteltaessa, mutta jospas ne sieltä ajan kanssa ilmestyisivät. Sirut laitettiin ilman itkuja ja niin sitten oli Viivin pentujen vuoro. Samoten Viivin pennut todettiin terveiksi ja myöskin Viivin pojilta Tuiskulta ja Tähkältä ei kiveksiä vielä löytynyt. Titanicilta löytyi toinen. Aika yleistä ettei kuusiviikkoisilla ole vielä "kulkuset" oikeilla paikoillaan:) Niitä sitten jäädään odottelemaan. Viivin pennuista ainoastaan Tähkä vähän huusi sirua laitettaessa, muita ei toimenpide niinkään haitannut:)

Nyt sitten sain laitettua omakoira-järjestelmän kautta rekisteröinnin menemään kennelliittoon. On se vaan kätevää tuo sähköinen rekisteröinti, ei tarvitse lippusia ja lappusia lähetellä. Katsotaan nyt kuinka nopeasti tulevat, tuskin nyt ainakaan tälle viikolle ehtivät, mutta jospa jo ensi viikolla olisivat paperit valmiit.

Yritimme kuvailla pentuja viime viikonloppuna, melko toivotonta se oli. Pennut ovat niin vikkeliä, ettei perässä pysynyt. Katsotaan nyt saiko Jenna mitään niistä julkaisukelpoisiksi. Aika vilkasta sakkia koko porukka:)

Loppuun vielä: ONNITTELUT CESSILLE !! joka tänään täytti 7-vuotta. Meidän mummo:)

 

Katse

 

-Johanna-

 

23.7.2012: Päivitellään tännekkin kuulumisia. Pennut ovat taas viikossa hurjasti kasvaneet ja ulkona ollaan päivisin sään salliessa. Meno on jo melkoista ja keskenään kisutaan ja painitaan minkä ehditään. Lopuksi nukahdetaan kuka minnekkin:) Kaikille pennuille on nyt koditkin löytyneet. Filosfi muuttaa toisen lapinkoiran kaveriksi Leppävirralle ja Fiksu-otso menee Etelä-Suomea valloittamaan Vantaalle. Viivin pennut jäävätkin tänne lähemmäs. Kiiminkiin muuttaa Tähtisäde ja Taivalkoskelle Tähkä. Tänne Iihin jääkin loput, eli Tuisku, Titanic ja Taruolento. Joten lapsukaisia näkeekin useammin:) Tilasin pennuille ajan Oulun Akuuttiin sirutukseen ja lääkärintarkistukseen, eli sinne matkaamme ensi maanantaina 30pv. Saapa pennut samalla totuttelua autoiluun:) Kuviakin taas ilmestyy pian galleriaan:))

- Johanna -

14.7.2012: Eipä tännekkään ole kerennyt kirjoittelemaan vähään aikaan. Meno täällä pentujen kanssa vaan yltyy. Enään ei meinaa perässä pysyä:) Kiinteää ruokaa syödään jo monta kertaa päivässä. Ulkona ollaan aina, kun sää sallii, meinaa vain tuota vettä tulla vähän väliä.. Pennut on siirretty kaikki yhteen tilaan, jossa Malla ja Viivi yhdessä hoitavat jälkikasvujaan:) Huvittaa seurata kuinka ovat hommat jakaneet. Toinen imettää ja toinen pesee, enään ei ole väliä kumman pentuja hoidetaan:) Näyttää tytöt päättäneen, että yhteisiä ovat:))

Piitu ja Cessikin ovat jo pentuja päässeet leikityttämään. Piitu varsinkin on tosi innokas pentujen viihdyttäjä. Pennuthan alkavat olemaan neliviikkoisia, joten uusia kuviakin on taas galleriaan tulollaan. Kuvissa paikallaan pysyminen vaan on hirmu vaikeaa, kun pitäis koko ajan jonnekkin päin olla menossa.Tällä viikolla on myöskin pentujen uudet perheet käyneet pentuihin tutustumassa ja yhdessä olemme jokaiselle oman pennun valinneet. Vielä on edelleenkin Viiviltä Tuisku ja Tähkä ilman kotia. Tuisku on rauhallisen ja kiltin oloinen pikkumies, joka on kylläkin hirmu vikkelä. Tähkä on myöskin rauhallinen, mutta enempi omissa oloissa, eikä ole säntäämässä joka suuntaan. Vähän sellainen mietiskelijä:) Mallalta on myöskin yksi pojista vapaana. Todennäköisesti T. Filosofi. Ensi viikolla se selviää.. Fabio eli "Otto" jääkin meille tänne kotiin. Saanpa minäkin sitten kokemusta uroksen omistamisesta;) Mitälie tuo tullessaan:) Mallan ainut tytsy T. Filmitähti, tuttavallisemmin "Lumi", menee sijoitukseen Jennalle ja Lassille.

Huomenna olisikin sitten KV- näyttely Oulussa. Sinne sännätään Piitun kanssa:)

- Johanna -

2.7.2012: Täällä pennut kasvavat kovaa vauhtia. Silmät ovat kaikilla avautuneet ja kävelemisen taitoja kovaa vauhtia opetellaan. Ensimmäinen madotuskin on jo saatu. Pentujen mielestä se ei kyllä kovin hyvälle maistunut:) Ääntäkin aletaan jo käyttämään. Mulla onkin jo kauhukuvia mitä tämä on muutaman viikon päästä yhdeksän pennun kanssa, kun alkaa ruokailu ym. rumba.. :D Onneksi minulla alkoi tänään vuorotteluvapaa. Pennut kyllä tulevat työllistämään minut kokopäiväisesti, että voi olla rankempaa kuin töissä:)) Jenna otti eilen pennuista kaksiviikkois kuvat, jotka tänään saadaan varmaankin laitettua galleriaan. Pennuista vapaana edelleenkin Mallalta musta merkein poika, jolle hakusessa ois mielellään näyttelyistä kiinnostunut koti. Tuonne meidän naapurimaahamme on näitä Mallan poitsuja kyselty, mutta koska nämä on Mallan viimeiset pennut, niin toivoisin niiden kaikkien jäävän tänne kotimaahan vaikuttamaan. Viivin pennuista kaksi poikaa ovat myöskin hyvää kotia vailla.

Sitten muuhunkin asiaan, kuin pentuihin. Piitu pyörähti Jennan kanssa Rovaniemellä KV:ssä. Siitä laitetaan kirjoitus/arvostelu tuonne harrastus -osioon. Minä en itse valitettavasti päässyt, kun oli viimeinen työvuoro töissä. Mutta ens viikonloppuna pääsen Kokkolan KV:hen:) Viikonloppuna on myöskin Mallan tyttö Risku saanut Ruotsinmaalla viimeisen vaadittavan CACIB:n ja näin ollen tullut C.I.B:ksi. Kyllä Malla on täällä ylpeä tytöstään ja pikku sisarukset siskopuolestaan:) Hienoa Anni ja Risku:))

- Johanna -


 

25.6.2012: Pennut kasvavat kovaa vauhtia, kunnon palleroita kohta:) Viivi näyttäisi hoitavan lapsukaisensa paremmin kuin Malla, vaikka onkin ensimmäistä kertaa mammana. Täällä odotetaan innolla pentujen kehittymistä. Osa Viivin pennuista näyttää jo koittavan ottaa ensimmäisiä kunnon askelia, hieman hataria tosin. Eikös niiden silmien pitäisi ensin aueta, ennen kuin aletaan juoksemaan;) Kuviakin on nyt lisätty galleriaan, pennut niissä 1 viikon ikäisenä. Olemme myös nyt ns. virallisesti julkaissut pentujen tulevat kennelnimet. Viivin pennuista tulee T-pentue, pojat tulevat olemaan nimeltään T. Titanic, T. Tähkä ja T. Tuisku. Tyttöjen nimet ovat T. Tähtisäde ja T. Taruolento. Mallan pennuista tulee F-pentue, pojilla on nimet T. Fiksu-otso, T. Fabio ja T. Filosofi. Tytön nimi on T. Filmitähti.


Pentujen varauksien osalta tilanne on se, että Viivin pennuista vapaana olisi kaksi mustaa vaal. merkein urosta ja Mallan pennuista yksi todennäköisesti "musta vaal. merkein uros". Kiinnostuneet ottakaa yhteyttä!:) Lapinkoirasta on moneen harrastukseen, niin näyttelyihin, tokoon kuin agilityynkin:) Ja erinomainen seura ja lenkkeilykaveri.

- Jenna & Johanna -

 

 

17.6.2012: Täällä Viivin pennut voivat hyvin, Viivi on osoittautunut oikein mainioksi äidiksi:) Myös Malla on nyt viime yön aikana synnyttänyt pentunsa. Ja olihan se melkoinen rupeama, ei ollut laisinkaan niin helppoa kuin Viivin synnytys. Malla ei oikein aluksi osannut toimia oikealla tavalla, ja ensimmäisen pennun jouduinkin kiikuttamaan Viivin pentulaatikkoon, missä Viivi hoiti Mallan homman. Viivi olikin aikalailla innoissaan uudesta tulokkaasta. Harmi vain neidin osalta, että pentu palautettiin aamulla oman mammansa luo. Loppujen pentujen osalta homma hoitui ihan hyvin, kätilö tosin joutui hieman avustamaan pentujen maailmaantulon jälkeen. Kaiken kaikkiaan synnytys oli koko yön kestävä ja hieman hermoja raastava. Nyt on kuitenkin pentulaatikossa neljä pientä vauvaa. Alunperin pentuja oli viisi, mutta viimeisenä syntynyt enkelityttö on nyt koirien taivaassa.. Terveitä pentuja syntyi 3 urosta ja 1 narttu, pojista kaksi on parkkeja (toinen vaal. merkein) ja loput pennuista ovat mustia vaalein merkein. Pennut ja äiti voivat nyt hyvin ja Mallankin äidin vaistot ovat heränneet:) Pentujen kuulumisia päivitellään sivustolle ja galleriaan tulee lisää kuvia n. viikon välein. Nyt sieltä voi löytää 1vrk-kuvia molemmista pentueista (galleria-pentueet-taikalumon 2. ja 3. pentue) :)


- Johanna -

 

 

16.6.2012: Viivi synnytti eilen päivällä viisi pientä pentua:) 2 narttua ja 3 urosta. Viivin kanssa oli vahtiminen viimeisten raskauspäivien aikana. Tyttö kaivoi pihalla olevan grillikodan alle piiloon useampaan otteeseen, ei auttanut vaikka kuinka tukittiin aukkoja, aina löytyi uusi kohta mistä kaivaa. No onneksi ei sinne pentujansa tehnyt. Synnytys sujui nopeaan kahdessa tunnissa. Ensimmäisen pojan kanssa oli vähän vaikeuksia saada ulos, kätilön piti avustaa Viiviä, onneksi kaikki sujui kuitenki hyvin ja poika tupsahti virkeänä mailmaan. Muiden osalta sujui hyvin ja nyt on pentulaatikossa kaikki hyvin. Viivi hoitaa hyvin lapsukaisiaan:) Malla täällä myös aloittelee tulevaa synnytystään. Läähättää ja petaa "pesää" ja on muutenkin levoton. Toivotaan nyt, että tämän vuorokauden aikana myöskin Manskin pennut syntyvät:)

- Johanna -

 

29.5.2012: Päivitän tänne vähän meiltä kuulumisia. Malla ja Viivi ovat levenneet ja masut alkaneet kivasti kasvaa:) Vielä olisi kolmisen viikkoa h-hetkeen. Kaikennäköistä hommaa olisi täällä kotona ennen pentujen tuloa. Sitten saisi keskittyä vain pienten karvapallojen tuloon ja kasvamiseen:) Pentuvarauksista sen verran, ettemme ota enää Mallan pentuihin narttujen osalta varauksia. Urospennuista kiinnostuneita kylläkin:) Viivin pentuihin voin vielä ottaa alustavia varauksia myöskin narttupentujen osalta. Joten pienistä karvapalloista kiinnostuneet ottakaa reippaasti yhteyttä:)

- Johanna -

15.5.2012: Tänään oli meidän tytöille varattu aika ultraukseen.Tietysti vähän jännitti mitä näkyy vai näkyykö mitään. Viivissä on kyllä ollut odotuksen merkkejä ilmassa ja Mallankin ruokahalu on kasvanut. Viivi on kyllä niin rauhoittunut ja tullut hellyyden kipeäksi:) Arvailut molempien tiineydestä osuivatkin oikeaan. Kumpikin neitokaisista on tiineenä:) Viiville oli arvio 3-4 pentua ja Mallalle on isompaa katrasta odotettavissa:)

Nyt sitten jäädään vain odottelemaan pienten pörröjen syntymistä:)

- Johanna -

25.4.2012: Meidän pikku karhuneiti, Piitu -tyttönen täyttää tänään huimat 1 vuotta! Onnea myöskin Piitun sisaruksille, paljon rapsutuksia ja herkkuja synttäreiden kunniaksi;)

Kuva: Jenna Sergejeff

piitu1vee.jpg

- Jenna & Johanna -

 

 

18.4.2012: Penturintamalla on nyt tapahtunut hieman muutoksia. Viivi heilasteli komean Nuuk -herran kanssa, mutta haluttua tulosta tämä pariskunta ei valitettavasti saanut aikaseksi yrityksistä huolimatta. Päätin sitten ottaa varalta Viivinkin mukaan Mallan astutusreissulle, ja kokeilla josko onnistuisi Viivin astutus toisella uroksella. Urosvalinnaksi koitui Lecibsin Kuponki, joka kyllä täydentää hyvin Viiviä. Malla puolestaan sai alunperinkin suunnitelmissa olleen sulhonsa, Lecibsin Kepposen. Nyt siis jäämme seuraamaan tuottavatko nämä yhdistelmät toivottua tulosta, eli kesälle pieniä pörröjä:)

 - Johanna -

 

 

26.3.2012: Näyttää olevan tasan kuukausi edellisestä kirjoituksesta, joten vähän päivitystä tännekkin. Viivi aloitti juoksunsa viime perjantaina:) Joten lähdemme pääsiäisen tienoilla komeaa Nuuk-herraa tapaamaan:) Mallan juoksua vielä odotellaan, varmaan sekin pian sen aloittaa. Ens viikonloppu vierähtääkin näyttelyjen merkeissä. Lauantaina menemme Kemijärvelle ryhmikseen ja sieltä sitten Pelloon, jossa sunnuntaina lappalaiskoirien erkkari. Reissuun mukaan lähtee koirista vain Piitu. Erkkariin kylläkin tulee Viivin siskolikka Taikalumon Villa "Unna". Tyttö ei ole ennen näyttelyissä käynyt, saapas nähdä miten menee:)

- Johanna -

26.2.2012: Koska meille on tullut erinäisiä kysymyksiä vieraskirjaamme liittyen tuleviin kesän -12 pentueisiin, joten vastaamme tässä nyt niihin yleisimpiin kysymyksiin. Täällä vielä odotellaan molempien tyttöjen juoksuja alkavaksi ja jos juoksut tulevat ajallaan sekä kaikki menee kuten suunniteltu, pentujen luovutus ajoittuu kutakuinkin elokuun alkupuolelle. Varauksia otan vastaan sekä Viivin että Mallan pentueisiin. Mallan osalta kuitenkin mielummin urospentujen varauksia, koska narttupennuille on jo ollut kysyntää.

Mikäli olet kiinnostunut varaamaan pennun, ota rohkeasti yhteyttä sähköpostiini, niin vastaan kyllä kaikkiin asiallisesti ja omalla nimellä varustettuihin viesteihin kysymyksineen.

Enemmän tietoa kesällä syntyvistä pentueista löydät myös Pennut -sivulta (yhdistelmät sekä muuta infoa).

- Johanna -

26.1.2012: Mallan kilppariarvoista vastaus tulikin luultua nopeammin. Eli sain Akuutista Kaisalta sähköpostia ja Mallan arvot ovat edelleenkin normaalit:)) Näin ollen Mallankin pentusuunnitelmat jatkuvat:)Tietoa yhdistelmästä laitetaan pennut-sivulle.

- Johanna -

 

23.1.2012: Mallaa on tänään käytetty Oulun Akuutissa silmätarkissa ja hieman myös tyttöä kiusattiin verinäytteen otolla (kilppariarvojen tarkastus). Kaisa Wickström totesi, että vasemmassa silmässä näkyy todella pienesti PHTVL/PHPV jäänteitä, muutoin silmät täysin terveet. Kilpirauhasen osalta jäädään vielä ainakin viikoksi odottelemaan tuloksia.

malla_silmat.jpg

Kuva: Jenna Sergejeff

- Jenna -

 

 

4.1.2012: Viivin kyynäreiden virallinen terveystulos saapui Kennelliitosta ja tulos näytti 0/0, kuten oltiin odotettukin. Näin ollen Viivin osalta pentusuunnittelut jatkuvat ja odotellaan juoksua saapuvaksi maalis/huhtikuussa, jolloin lähdemme vierailemaan komean Nuukin luokse:) Lisätietoa yhdistelmästä Pennut -sivulla! Mallan osalta haluamme tarkistuttaa vielä silmät sekä kilpisrauhasarvot ennen astutusta, vaikkakin uros onkin jo valmiiksi kysyttynä. Eli jos kaikki on edelleen ok, niin Mallankin osalta pentusuunnitelmat toteutuvat. Lisää tietoa jatkossa.

- Johanna & Jenna -