Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Vuodet 2010-2011

20.12.2011: Päivitelläänpä kuulumisia meiltäkin näin joulua odotellessa:) Sää vaan ei ole oikein talvinen, luntakin on vain vähän:/ Ei koirillakaan oikein turkki meinaa kasvaa kunnolla takaisin, kun lämpötila on plussan puolella. Cessi tiputti turkkinsa kokonaan ja eipä tuota karvaa Viivillä ja Mallallakaan kovin paljoa ole. Piitu nyt on ainut, jolla on kunnon turkki päällä:)

Meillä on Viivillä ollut virtaa ja tyttö on aina keksinyt pihalla aidasta uuden kohdan, mistä on sitten livistelty omille teilleen. Ja Piitu tietysti perässä. Eipä ole siinä ainakaan emännällä päässyt aika pitkästyttämään, kun on etsinyt kahta karkulaista:) Viivi kyllä aina keksii pakoreitin, kun haluaa lähtä omille teilleen, sille on vissiin liikaa aivoja jaettu;)

Ja sitten vielä muita kuulumisia: Viivin kanssa käytiin kyynärkuvauksissa pari viikkoa sitten. Eläinlääkärin mielestä ne näyttivät oikein siisteiltä.Tässä nyt odotellaan vielä kennelliiton vastausta. Pentusuunnitelmia meillä on ensi kesäksi Viiville sekä Mallalle. Sulhot tytöille on jo kyseltynä. Lisätietoja suunnitelmista laitellaan kunhan saadaan Viivin kyynärlausunto. Rauhallista Joulun odotusta kaikille!:)

- Johanna -

 

 

4.10.2011: Viime kirjoituksessa on vielä vietetty kesälomaa, mutta nyt ollaan jo hyvin syksyn puolella. Pyöräilylenkit sekä ruokaan enemmän huomiota kiinnittäminen on tehonnut, ja Mallalta on nyt liikakilot karissut pois.  Jotkut sanovat, että kun koira on päässyt lihomaan, on sitä hankala saada takaisin siihen kuntoon, missä se aiemmin oli. Mallan kohdalla tämä ei kyllä pitänyt paikkaansa, sillä pyöräilylenkit osoittautuivat tosi tehokkaiksi. Nyt huomaa selvästi myös sen, että tytöllä on enemmän energiaa. Piitu-neitikin on nyt jo 5kk ikäinen. Aika menee kyllä hurjan nopeaa.. Viime viikonloppuna Piitukin pääsi ensimmäistä kertaa näyttelyyn (lue lisää Harrastukset -sivulta) esiintyen mallikkaasti. Nyt sitten suunnitelmissa on käydä Piitun kanssa jo aiemmin aloitettu pentukoulutus loppuun sekä kiertää mahdollisia mätsäreitä. Näyttelyiden puolesta varmaa on vasta tällä hetkellä tuleva Kajaanin näyttely tammikuussa.

- Jenna & Johanna -

 

 

18.7.2011: Kesälomaa täällä vietetään, mitään lomareissuja ei ole suunnitelmissa. Nautitaan kesästä ihan kotosalla koirien kera. Näyttelyissä on tullut muutaman kerran käytyä, lähinnä Mallan kanssa. Viivi on turkkinsa pudottanut aivan totaalisesti joten neiti on näinollen saanut lomailla näyttelyreissuista. Mallan kanssa ollaan laihiksella ja nyt sitten hommasin pyörän ja aloitetaan tytön kanssa pyörälenkit. Tavoitteena olla syksyllä jo huomattavasti hoikemmassa kunnossa. Muitten kanssa sit lenkkeillään metsässä. Viivi kyllä riehuu Piitun kanssa päivät pihalla,että energiaa palaa:) Piitukin kävi tänään eka rokotuksella, josta ei ollut moksiskaan. Pikkuneiti kasvaa ja kehittyy:) Ollaan tyttöä kuljetettu mukana kyläreissuilla ym. uusissa paikoissa. Tyynen rauhallisesti tyttö on uudet asiat kohdannut. Autoilussakaan ei ole Piitun mielestä mitään kummallista. Hyvähän se on, että tytöstä tulee tottunut matkaaja;)

 

- Johanna -

 

 

21.6.2011: Viikko on jo vierähtänyt Piitun saapumisesta ja hyvin on tyttö laumaamme sopeutunut. Piitu on kyllä reipas ja rohkea tytsy ja sinnikyyttä näyttää tytöstä löytyvän:) Ei vähällä anna periksi Viivin ja Mimon kanssa riehuessa. Viivin kauluskarvat saavat kyllä kyytiä:)  Hyvin Viivillä on pinna silti  pennun kanssa riittänyt. Piitu antaa vanhempien koirien olla rauhassa, kai huomannut ettei niistä niinkään leikkikaveria saa:) Hyvin Piitu on myös talon tavoille oppinut.Tietää jo minkä oven edessä vinkua,että  pääsee ulos. Sisäsiisteyskin on siis hyvällä alulla ja yllättävän vähän sisälle vahinkoja sattuukin:) Uusia asioitakin on opittu, eikä kovin montaa toistoa ole tarvittu, että neiti on ymmärtänyt mitä häneltä odotetaan ( älykäs tyttö:))! Uusia kuvia laitetaan kunhan Jenna saa kuvattua. Piitulla on toinen korvakin noussut jo pystyyn joten neiti on aika villin näköinen eripari korvineen:D

Ps.Terkkuja Jaanalle ja Tainalle! Tosi tyytyväisiä ollaan tyttöön.Ihana pakkaus:)

- Johanna -

 

 

14.6.2011: Tänään on ollut pitkä päivä, mutta sitäkin mukavampi, sillä lähdimme aamulla aikasin ajamaan kohti Outokumpua suunnitelmana hakea kotiin uusi lapinkoiranarttu:) Meillä ei ollut mitään tietoa mikä pennuista tulee meille, mikä lisäsi jännitystä vielä enemmän. Matka tuntui pitkältä, mutta lopussa odotus palkittiin! Outokummussa tapasimme Kennel Peikkovuoren kasvattajan Tainan sekä Keinäsen Jaanan, jonka luona Verna -mamma (Peikkovuoren Maihinnousu) asustaa:) Ja voi niitä ihania pieniä karvaturreja! Kaikki olivat niin söpöjä, ja loppujen lopuksi jahkailimme kahden nartun välillä että, kumpi sopii meille paremmin. Päädyimme yhteismielin valitsemaan Peikkovuoren Aamunkuiskauksen eli näin tuttavallisemmin Piitu -tytön:)

Autoreissu sujui loistavasti ilman mitään ikäviä yllätyksiä, tyttö nukkui lähes koko matkan ajan. Välillä pysähdyimme käymään ulkona. Kotiin päästyämme alkoi laumaan totuttelu vanhempien koirien kanssa. Aluksi oli hieman hässäkkää saada lauman "johtaja" Cessi tottumaan uuteen pentuun, liekö myös vasta alkaneella juoksulla osuutta asiaan. Mallan kanssa ei ollut mitään ongelmia, sillä Malla on sellainen kaikkien kaveri:) Piitu oikeastaan pitää nyt Mallaa hieman "turvakallionaan" :) Viivi myöskään ei esittänyt mitään vastalauseita uudelle tulokkaalle, kovasti olisi halunnut alkaa leikkiä uuden kaverin kanssa. Piitu taitaa vaan vielä olla ehkä liian pieni Viivin välissä hieman ronskeihinkin leikkeihin:D  Mimo -mäyräkoira oli eniten mustasukkainen Piitulle, lähinnä kai siksi, että minä huomioin uuden pennun tällä hetkellä enemmän kuin oman "pikku prinsessani" :D

Olen nyt myös päivittänyt kotisivuja ja tehnyt Lapinkoirat -osion alle Piitulle oman sivun sekä Galleriasta löytyy Piitun oma kuvakansio jonne laitetaan kuvia sitä mukaan, kun niitä otetaan:) Innolla odottaen Piitun kasvamista ja uusien asioiden opettelemista!

- Jenna -

 

28.5.2011: Alku kesän kuulumisia meiltä. Minä täällä vietän sairaslomaa jalan takia.Tympäsee, kun ei pääse metsälenkillekään koirien kanssa. :( Lenkitys on nyt jäänyt kokonaan Jennan harteille. No eiköhän tässä parin vko:n päästä jo kehässä juosta. Seuraava näyttely onkin Suomussalmella 12.6 ja Malla & Viivi on ilmoitettu sinne. Koirat eivät vaan ole oikein näyttely kunnossa. Viivi kun on melko karvaton ja Malla on vaivihkaa päässyt vähä pulskistuun. Pitäs tytöltä saada vähän kiloja pois.

Sitten meillä on myöskin täällä odotusta ilmassa. Enskuussa meille saapuupi uusi laumanjäsen. Siitä sitten enemmän kun pikkuinen on kotiintunut meille:) Eipä paljasteta vielä kaikkea...:))

Ai niin, huomasin tuossa ,että en ole tänne muistanutkaan kertoa Cessin kasvaimen tuloksesta( joka poistettiin maaliskuussa). Eli nisäkasvain oli onneksi hyvänlaatuinen ja meidän" muori " porskuttaa menemään yhtä iloisena kuin ennenkin:)

- Johanna -

 

15.4.2011: Kevät/kesä pikkuhiljaa saapuu ja sen kunniaksi päivitin hieman sivustoa. Päiväkirja -osioon tulee jatkossa kuulumisia, terveystuloksia jne., normaaleja arjen tapahtumia. Harrastukset -osiosta löytyvät kaikki harrastuksia, ja etenkin näyttelyitä, koskevat merkinnät. Päätin myös samalla tehdä kotisivuista täysin lapinkoirille tarkoitetun, Pk mäyräkoira Mimon "oma sivu" jäi siis nyt pois.

Meillä, tai lähinnä minulla, on myös tapahtunut muutos koirien suhteen, sillä hyvin pitkän ja realistisen ajattelun jälkeen päätin luopua Kiiasta (Taikalumon Värttinä) lähinnä tämän hetkisen elämäntilanteeni vuoksi. Onneksi löysimmekin Kiialle todella hyvän ja lupaavan kodin Simosta meidän perheen tutun kautta:) Vaikka päätös olikin minulle vaikea, olen silti sitä mieltä, että tulin Kiian suhteen oikeaan tulokseen.  Katsoo nyt sitten, mitä tulevaisuus tuo tullessaan:)

- Jenna -

 

11.3.2011: Kevään kuulumisia meiltä: Muutama viikko sitten löysin Cessiltä pienen pahkuran nisän vierestä ja käytiin sitä sitten näyttämässä eläinlääkärille, ja tyypillinen nisäkasvainhan se oli. Eilen Cessi oli Oulun Akuutissa leikkauksessa ja kasvain nisäkudoksineen on nyt poistettu. Leikkaus meni hyvin ja Cessi on jo kuin mitään ei olisi tehtykkään. Täytyy ihan hillitä muorin menoa:) Kasvain lähetettiin eteenpäin patologille tutkittavaksi ja tuloksen kuulemme parin viikon päästä.               

Hyviäkin uutisia on kuultu. Mallan poika Zeke on käynyt kuvauttamassa uudestaan silmät Oulussa Kaisa Wickströmillä. Kaisa totesi Zeken silmät terveeksi ja, että silmissä olevat viirut ovat kapselissa, jotka ovat sikiöaikaisia verisuonijäänteitä:) Meiju käyttää Zeken syksyllä vielä silmäkuvauksessa, jossa sitten ensimmäisen lausunnon kaihiepäilystä voidaan kumota. Hienoa:))

Kevään näyttelyitä olen myöskin miettinyt. Minne mennään? Haapavedelle olin ajatellut Mallan ja Viivin ilmoittaa, mutta Malla on ihan karvaton tällä hetkellä joten Mallaa ei ainakaan tulla Haapavedelle viemään. Täytyy miettiä lähetäänkö sitten pelkästään Viivin kanssa. No onneksi keväällä/kesällä on tulossa tähän siedettävän ajomatkan päähän ihan riittämiin näyttelyitä:) Cessiäkin olen ajatellut vielä jossain näyttelyssä käyttää. Näkeepi näin vähän ikää karttuneena, että vieläkö saa samankaltaista arvostelua kuin nuorempana.

- Johanna -

 

 

11.11.2010: Ja nin on alkanut talvikin saapumaan meille:) Mallalle (D. Fantasy) oli suunniteilla pentuja ensi vuodelle, mutta nyt suunnitelmiin on tullut muutos. Kysyimme jalostustoimikunnalta urossuosituksia, mutta vastaukseksi tulikin pyyntö seurata Mallan suvun ja jälkeläisten terveyttä ainakin muutama vuosi ja miettiä sitten astutusta uudelleen. Mallan suvun taustalta, kun löytyy näitä autoimmuunisairauksia ja nyt valitettavasti myös Mallan pojalla on ilmennyt katarakta epäily:/ Jäämem siis seuraamaan tilannetta, onhan Malla vielä kuitenkin nuori narttu:)

- Johanna -

 

28.9.2010: Viivi -neiti kävi silmä- ja lonkkakuvissa syyskuun puolessavälissä. Silmät todettiin terveiksi, mutta sikiöaikaisia verisuonijäänteistä (PPM) näkyi iriksessä, jotka kuitenkin ovat täysin harmittomia. Lonkkatulos saapui tänään s-postitse kennelliitosta ja tuloksena oli C/C.

- Jenna & Johanna -

 

8.7.2010: Sain tänään Mallan kilpisrauhasarvon tulokset ja ne ovat ihan normaalit:)

- Johanna -

 

2.7.2010: Mallaa käytettiin tänään Oulun Akuutissa silmät kuvauttamassa, jossa ei edelliseen kuvaukseen muuta muutosta ollut tapahtunut, kuin että PHTVL/PHPV oli enään vain vasemmassa silmässä.Ensimäisessä kuvauksessa v.2008 näitä sikiöaikaisia verisuoni jäänteitä näkyi molemmassa silmässä. Eli silmät ovat ns.melko puhtaat:) Samalla Mallalta otettiin verinäyte,mistä tutkitaan kilpisrauhasarvot ihan vaan testauksen vuoksi. Mitään kilppariin viittaavia oireita tytöllä ei ole. Halutaan vain varmuus, koska suvussa on yksi kilpisrauhasen vajaatoiminta tullut ilmi. Vastauksen saamme ensiviikolla.

- Johanna -

 

9.6.2010: V -pennut täyttävät tänään huimat 1v. ! Paljon haleja ja rapsutuksia täältä suunnalta!<3 p="">

 

nimetn1a.jpg

Kuva: Jenna Sergejeff

- Johanna & Jenna -

 

4.4.2010: Tänään otimme hieman uusia kuvia. Laitamme uudet kuvat galleriaan kunhan tässä ehdimme. Viivi ja Kiia siinä kuvauksen aikana hieman näyttivät sisarrakkauttaan, kuten alla olevasta kuvasta käy hyvin ilmi:)

 

Kuva: Jenna Sergejeff

img_6077.jpg

- Jenna -