Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Vuodet 2008-2009

5.11.2009:Tänään sain sähköpostia Optigeniltä. Viivin tulos saapui ja Viivi on pra:n osalta terve:)

- Johanna -

 

2.8.2009: Nyt on sitten kaikki pennut lentäneet pesästään uusiin koteihin.Meillä Viivi-tyttönen kaipaili eilen illalla sisaruksiaan,sillekin oli outoa, kun ei ollut kavereita joitten viereen käpertyä nukkumaan,äippäkin halusi nukkua omassa rauhassaan.Toivotan kaikille pennuille hyvää elämänalkua uusien ihmisten kanssa ja saa sitten lähetellä kuvia ja kuulumisia.Voltti (Leevi) sai kodin täältä Iistä, joten tulemme poikaa näkemäänkin useammin:)

Eilen käytimme Mallaa kiimingissä ryhmänäyttelyssä ja sijoittuminen sujuikin odotettua paremmin, kun Malla oli AVO EH 2. Olen ihan tyytyväinen ja arvostelu oli ihan Mallan näköinen,tietäen että tytöllä on vähän liikakiloja ja turkkikaan ei ole vielä sieltä parhaimmasta päästä. Mutta eiköhän se tästä, kun laihikselle ja lisää lenkkeilyä!:)

 

untitled_2.jpg

Kuva: Jenna Sergejeff

- Johanna -

 

23.7.2009:Tänään kävimme pentujen kanssa eläinlääkärillä,tarkastuksessa kaikki pennut olivat ihan OK ja samalla reissulla pistettiin sirut.Josta tytöt vähän vinkaisivat,mutta Voltti isona miehenä ei viitsinut inahtaakkaan.Ajomatka Ouluun sujui pentujen kanssa hyvin.Kaikki oli ihan kiltisti poksissa.Tietenki kun kotiin päästiin niin kaikki olivat reisusta vähän väsyneitä ja uni maistui.

- Johanna -

 

20.7.2009: Viime viikonloppu meni pääasiassa Oulun KV -näyttelyssä, lauantaina kehässä oli Mimosa (mäyräkoira) ja tulokseksi tuli EH JUN1. Tämä olikin Mimon ns. ensimmäinen kunnon näyttely, joten olen ihan tyytyväinen suoritukseen, vaikka se pöydällä oleminen on yhä tytölle haastavaa.

Sunnuntaina olikin sitten Mallan vuoro astua kehään. Malla ei ollut oikein vielä kunnossa pentujen teon jälkeen ja tulokseksi tulikin H. Ei muuta kuin kotiin turkkia kasvattamaan:) 

Oli kuitenkin mukavaa käydä taas koirien kanssa näyttelykehässä, onhan tuosta jo n. vuosi aikaa kun viimeksi käytiin.

- Jenna -

 

6.7.2009: Pennut kasvavat vauhdilla, täällä jo juoksentelee ja leikkii neljä pientä karvaturria:) Kiinteää ruokaakin ovat jo alkaneet maistella. Cessi-äiti yhä jaksaa hoitaa katrastaan. Mimo ja Malla myös innoissaan ja ehkäpä myös hieman kummissaan pentuja tutkiskelevat. Onhan se hyvä, että katon alta löytyy myös matala mäyräkoira, jota voi vähän repiä korvista ja jaloista purra, kun pennuille on jo pienen pienet naskalihampaat puhjenneet. Mimo raukka:)

 

leikit.jpg

Kuva: Jenna Sergejeff

- Jenna -

 

12.6.2009: Cessi reippaana tyttönä synnytti tiistai-iltasella (9.6)viisi pentua.Ihmeellisen rauhallinen synnytys oli kyllä:) Pentulaatikossakin on aika kiva värikirjonta, kun kaksi pentua on mustia vaalein merkein, yksi tyttönen näytti ensinäkemältä riistalta,mutta nyttemmin alkaa näyttään soopelilta. Viimiset kaksi näytti alussa soopeleilta, mutta tarkemmin katsottuna väri taitaakin olla parkkisoopeli:) Cessi hoitaa äidin roolin tunnollisesti ja rakkaudella. Ulkosallakaan ei meinaa ehtiä käymään, kun on niin kiire takaisin pentuaja hoivaamaan:)

Eilen (11.6), käytimme paria pentua eläinlääkärissä takakannuksien poistossa ja mukana oli myös pieni musta poika,joka oli puolet pienempi kuin muut ja ei pienelle herralle myöskään maito maistunut, kun sen verran heikossa kunnossa oli:/ Eläinlääkäri sitten tarkisti pennun ja huomattiin, että pojalla on kitalakihalkio, jonka takia pikkuisesta jouduttiin luopumaan:( Saapi pikku herra nytten vipeltää koiruuksien taivaassa:)

- Johanna -

 

14.5.2009: Cessin kans käytiin ultrassa. Ja näkyihän siellä masussa pikkuruisia tulokkaita, ainakin neljä varmaa. Muutama ylläripentu voipi olla mahdollista, kun saattavat olla jotenki toistensa takana, etteivät ultrassa selvästi näy. No, nyt sit alkaa piinaava loppu-odottelu:)

- Johanna -

 

11.4.2009: Cessi on nyt sitten astutettu.Nyt jäädään jännäämään tuleeko pentuja vai ei.Donttu osoittautui hyvinkin rauhalliseksi ja komeaksi urokseksi.Ei kaduta kyllä ollenkaan, vaikka piti ajaa Cessi monen sadan kilometrin päähän sulhasta tapaamaan.Oli se kyllä niin ihana herrasmies:)

- Johanna -

 

6.4.2009: Päivät lämpenee ja kohti kesää huristellaan.Malla on kotiintunut Miialta ja näi siirtyy nyt pennut tehtyään omistukseeni.Toivottavasti tullaan tulevaisuudessa jossain törmäämään tähän Mallan jälkikasvuun.Ois ihan mielenkiintoista nähdä millaisiksi hurmureiksi kasvavat :) Cessin odoteltu juoksu on alkanut ja lähi päivinä lähdemme sulhasta tapaamaan.Jos kaikki onnistuu suunnitelmien mukaan, niin Taikalumon ensimmäiset pennut syntyvät kesäkuussa noin viikkoa ennen juhannusta :))

- Johanna -

 

1.3.2009: Miialta tuli eilen viestiä.Malla sai eilen ensimmäiset pentunsa,neljä pikku Emppua ja yksi pikku Manski.Äippä ja pennut voivat hyvin:)Onnittelut kennel Dagolakselle ja tuleville pentujen omistajille:)Me jäämme tänne odottamaan,että saamme Mallan kotiin.Ikävä on.

- Johanna -

 

18.2.2009: Kevättä odotellaan ja vähän muutakin,Malla voi paksusti ja laskettuun aikaan ei enää ole kuin parisen viikkoa, joten Malla lähtee loppuviikosta Miialle ns. "mammalomalle". Saas nähdä montako pientä karvapalleroa sieltä sit tuleepi.Cessille on suunnitteilla myös kesäpennut.Pitkän harkinnan jälkeen olen tullut siihen tulokseen että Cessi tulee yhdet pennut saamaan,vaikka lonkkatulos ei priimaa olekaan.Cessi on perus terve koira ja omaa hyvän luonteen.Silmät ja polvet käytiin tarkistamassa vielä ja terveet on:) Sulhaseksi on kyselty A lonkkasta ja korkean lonkkaindeksin omaavaa Pomppariniityn Donttua.Nyt sit ootellaan juoksua maalis/huhtikuulle ja suuntaamme sitten kohti Hämeenkyröä.

 - Johanna -

 

5.1.2009: Uusi vuosi ja uudet kujeet. Vuosi vaihtui ihan rauhallisissa merkeissä,koiratkaan ei kovin hermoilleet, paitsi tietty Malla, joka taas tärisi ilotulitteiden paukkeessa. Cessi ja Mimo eivät olleet moksiskaan:)

Nyt on sitten toisenlaistakin uutisenpoikasta, nimittäin Mallalle on toiveissa pentuja keväälle -09. Sulhona toimi komea uros Lumiturpa Eemeli:) Pennut syntyvät Kennel Dagolaksen nimiin.

 - Jenna -

 

29.9.2008: Käytiin Mallan kans Oulun Akuutissa silmä- ja lonkkakuvissa.Silmät oli terveet, lukuun ottamatta lievää PHTVL/PHPV astetta. Lonkkakuvat lähti kennelliittoon syynättäväksi joten odotellaan lopullista tulosta.

" PHTVL/PHPV=Sikiökauden aikaisia verisuonijäänteitä linssin takakapselissa.Luokitellaan astein1-6 (1=lievin,6=vakavin). Alhaisilla asteluvuilla ei vaikutusta koiran näkökykyyn. "

 - Johanna -

 

17.8.2008: Kesä on hurahtanut nopeasti töissä käydessä.Cessin kanssa ollaan käyty Iin koiraharrastajien järjestämässä TOKON kurssilla aina kun olen päässyt.Ja Mallan kanssa aloitin TOKON peruskurssin.Pari harjoittelu kertaa on jo takana ja täytyy sanoa että kyllä se Mallakin osaa keskittyä,vaikka kotona joskus tuntuukin päinvastaiselta.Oppinut tosi hienosti, paikallaan pysyminenkin menee oikeastaan paremmin kuin Cessillä.

 - Johanna -

 

17.4.2008: Tiedostelin kennelliitosta Cessin lonkkatulosta ja tulos oli D: t.Nyt on myös TOKO:n alkeiskurssi käyty ja näyttää siltä että Cessille toko on omiaan.Ohjaajan mielestä ois mahiksia ihan kilpailutasolle asti.No kuitenki jatketaan tässä kesän aikana ja katsotaan sitten kuinka pitkälle mennään,pääasia että koiralla ja emänällä on hauskaa.

- Johanna - 

 

24.2.2008: Tapahtunut tähän asti: Uusi vuosi meni koirien osalta hyvin, ellei ota huomioon, että Malla oli shokissa rakettien paukkeesta ja viettikin koko uuden vuoden komerossa piilossa täristen. Cessi meillä ei välittänyt mitään raketeista ja temmelsi mukana pihalla.On ne niin erilaisia:)

Tammikuussa kävimme Kajaanin KV:ssä Mallan kanssa ja Malla esiintyi viimeisen kerran pentuluokassa.

Eilen olimme Tornion ryhmänäyttelyssä ja sää oli melko kylmä ja tuulinen. Malla esiintyi nyt kehässä paremmin entä Kajaanissa. Olimme kuitenkin tyytyväisiä tytön nättiin esiintymiseen ja tuomari oli mukava ja Malla sai tuomarilta paljon kehuja, mutta lisää vankkuutta kuulemma kaivattaisiin. Mukana oli sukulaisemme koira Nuutti (beagle) , joka oli ensikertaa näyttelyssä. Nuuttia näytti kiinnostavan vain kaikki hajut ja esiintyminen oli sen mukaista, harjottelua vaan niin eiköhän se ala sujumaan:)

- Jenna -