Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Uudessa kodissa

FI MVA Dagolas Fantasy ( "Malla" )

 

 

malla_a.jpgsukupuoli: narttu

väri: parkki vaalein merkein

 

 synt.: 09.04.2007 

 i: C.I.B Tievatuulen Ballerojäkälä

 e: FIN MVA  Dagolas Auroora

 kasv.: Miia Vääräniemi (Kennel Dagolas)

 om.: Johanna Sergejeff 

 

silmät: OK

lonkat: A/A

prcd-PRA geenitesti: A/terve 

kilpirauhasarvot 2010 & 2012: normaalit

muuta: sterilisoitu v. 2013

näyttelyt: FI MVA

Kuva: Jenna Sergejeff

jälkeläiset: Dagolas N-pentue v. 2009

                Taikalumon F-pentue v. 2012                                                                 

                                                              

Malla on luonteeltaan reipas ja kiltti koira, joka välttelee kaikkia rähinöitä ja konflikteja. Malla osaa olla hyvinkin utelias ja kekseliäs silloin, kun kyseessä on etsiä kaikkea kivaa syötävää. Ruoka on Mallan mielestä parasta elämässä. Malla on luonteeltaan todella huomion- ja hellyydenkipeä, jota pitäisi olla jatkuvasti rapsuttamassa. Malla oli meidän koiralaumassa aina lauman hännillä, vähän kuin syrjitty. Malla hakeutuikin laumassa usein omiin oloihinsa. Kaiken tämän vuoksi Malla sai loistavan tilaisuuden v. 2016, kun tuttavamme ystävän iäkäs äiti etsi seurakseen iäkkäämpää koiraa helpottamaan yksineloa. Niinpä päädyimme antamaan Mallan Simoon viettääkseen eläkepäiviä mitä ihastuttavimman "mummon" luokse :) Uudessa kodissaan Malla saa kaiken huomion ja hellyyden ainoana koirana. Käymme Mallaa aina välillä katsomassa, kun Simo onneksi sijaitsee lähellä Ii:tä :)

Malla kävi pienenä pentukoulutuksessa opettelemassa arkitottelevaisuutta ja sosiaalistumista. Näyttelyharkoissa tuli Mallan kanssa ahkerasti käytyä ja näyttelyitä kierrettyä. Malla valioitui v. 2010. Mallan kanssa on myös kokeiltu TOKOa, joka sujui tytöltä ihan hyvin.

Malla on jättänyt kauniita jälkeläisiä kahden pentueen verran. Ja on jo ajat sitten tullut mummoksikin :) Kotona Mallan sukua ovat jatkaneet Otto sekä Lumi.

Malla on pysynyt ikänsä terveenä ja eläinlääkärissä ei ole tarvinnut käydä kuin rokotuksilla ja v. 2013 sterilisaatiossa. Myöhemmin Mallan päästessä jo 10v. ikään, Mallalla todettiin diabetes, jota nyttemmin hoidetaan.

malla_2.jpg

Kuva: Johanna Sergejeff

 

[ Malla koiranetissä ]