Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Vuodet 2014-2015

29.11.2015: Niin se aika taas pentujen kanssa vierähti ja kaikki pennut ovat matkanneet uusiin ihaniin koteihin. Ensimmäisenähän lähti viikko sitten Rillumarei kohti Rovaniemeä ja Reissumies muutti Tornioon. Nyt sitten perjantaina Rentunruusu lähti Muhokselle ja tytöistä Rillastiina puolestaan Kiuruvedelle. Ja kotiin sitten jäi Roihuva Sydän eli tuttavallisemmin Hertta, joka nyt täällä riekkuu lauman jatkeena. Onneksi tuo Sani on vielä niin pentumainen että on hyvä leikkikaveri Hertalle ja tosi nätisti tytön kanssa osaa mesuta:)

Seuraavat pentusuunnitelmat ovat jo käynnissä Lumen (T. Filmitähden) osalta. Eli juoksuja odotellaan joulu/tammikuulle. Uros on päätetty ja siitä sitten ilmoitellaan, kun ja jos kaikki onnistuu suunnitelman mukaisesti. Ja jos pentuja tulee niin siiitä sitten narttupentu ei jää tällä kertaa kotia:) Vaan etsinnässä on yhteiskykyinen sijoituskoti. Sen jälkeen tuleekin näihin pentuhommiin taukoa jokunen vuosi. Odotellaan tämän nuorison kasvua ja katsotaan mitä näistä kehkeytyy. Sanikin kun on hieman hitaasti kehittyvää sorttia ja on edelleenkin luonteeltaankin pentumainen niin annetaan tytönkin rauhassa aikuistua:)

Tähän loppuun vielä kaikille R-pennuille perheineen onnea jatkoon ja kuvia/kuulumisia saa laittaa tulemaan.

-Johanna-

12.11.2015: Pentujen kanssa aika menee siivillä ja tänään ollaan jo 6-viikkoisia. Eilen pennut kävivät eläinlääkärin tarkistuksessa ja sirutuksilla. Automatka Oulun Animagiin sujui hyvin ja kaikki olivat hiljaa:) eikä kellekkään tullut pahaaoloa autossa. Taitaa olla autoilijoita koko porukka.

Eläinlääkäri kehui pentuja tosi reippaiksi ja eloisaksi sakiksi. Ja kehui pentujen purentaa/hammaskalustoa kauniiksi ja vahvaksi, sitä se kyllä on kun lahkeessa roikkuvat ja muutenki käyttävät hampaitansa joka paikkaan:) Kaikki ipanat siis todettiin terveiksi ja energiseksi.

Viikon päästä alkaa sitten jo porukka hajoamaan. Pojista Rillumarei ja Reissumies lähtevät ensimmäisenä omiin koteihin muut sitten viikkoa myöhemmin. Kaikille on löytynyt ihanat uudet kodit. Tytöistä sen verran että edelleenkin emmin kumpi jää tänne meidän lauman jatkeeksi. Sen verran hankala päätös että menee varmaan viimehetkeen valitseminen ja sekin ihan arpomalla. Tytöt ovat kyllä niin tasavertaisia että tulee vaikea päätös:) No toisellekin on tiedossa näyttelystä kiinnostunut koti joten yhteisen harrastuksen tiimoilta tyttöä tullaan varmaan näkemään.

Rekisteröintikin on pennuilla jo valmiina, joten odotellaan milloin paperit postilaatikkoon saapuvat.

Tänään tänne on satanut vähän lunta ja kävin pentuja lumeen totuttelemassa, kaikki olivat vaan innossaan tuosta valkoisesta ihmeestä:)

-Johanna-

2.11.2015: Niin se aika pentujen kanssa vierähtää nopeaa. Pennut kehittyvät hurjaa vauhtia ja myöskin virtaa alkaa löytymään leikkimiseen ja sisarusten kesken painimiseen. Ruokakin alkaa maittamaan vaikka kyllähän tuo Viivi-emä vielä pentujansa tiuhaan imettää. Viivi raukasta ei kohta ole kuin luu ja nahka jäljellä, kun pennut imevät kaiken energian. Rankkaa se on tuo äidin roolikin.

Taas on varaus tilanteessa muutosta sen verran että myöskin toinen tytöistä etsii sitä omaa ja rakastavaa kotia.  Ja myös yksi pojista on edelleen vapaana.

Pennut ovat myöskin alkaneet ulkoilemaan. Tänään päivällä olivat jo pitemmän ajan ulkosalla, kun on vielä niin lämpimät ilmatkin. Ens viikolle pitäis tilata jo sirutukseen ja eläinlääkärintarkistukseen aika. Ja saa sitten rekisteröinninkin lopullisesti vetämään.

-Johanna-

22.10.2015: Pennut voivat hyvin ja kasvavat hurjaa vauhtia. Silmät aukesivat joitain päiviä sitten, ja pentulaatikosta on alkanut kuulumaan ininää ja vilskettä. Hampaat tekevät tuloaan, ja pennut ovat alkaneet nyt pikkuhiljaa totuttautumaan myös "oikean" ruuan makuun.

Pennuille on myös keksitty nimet, ja R-pentueen nimissä tytöistä tulee T. Roihuva Sydän ja T. Rillastiina. Pojat puolestaan nimetään T. Reissumies, T. Rentunruusu ja T. Rillumarei.

- Johanna & Jenna -

1.10.2015: Viivin pennut syntyivät viime yönä. Heräsin puolenyön aikaan kun Viivi vinkui pentuhuoneesta pois ja huomasin samalla, että vedet oli tulleet lattialle. Eipä siinä sitten muuta, kun Viiviä komentamaan takaisin pentulaatikkoon ja n. klo yksi yöllä ensimmäinen pentu oli maailmassa. Ripeään Viivimäiseen tahtiin loputkin tulivat:) Synnytys oli ohi reilussa kolmessa tunnissa. Saldona 3 urosta ja 2 narttua. Pentue on hyvin tasainen, painot siinä 300g kieppeillä. Jotkut hieman alle ja jotkut taas vähän yli, muttei mitään suurta heittoa. Väreiltään ovat mustia. Tytöt ovat kuin identtiset kaksoset, mustia vaalein merkein ja pojat mustia, jollakin ihan hippusen valkoista rinnassa, yhdellä pojista valkoiset varvassukat. Varmaan pojille siunaantuu iän varttuessa rillit, kun Viivillä on ollut joka pentueessa näitä mustia rillipää lapsia:)

Viivi ja lapsukaiset voivat hyvin:) Laitellaan kuvia pennuista kunhan ehditään. Pentuvarauksetkin näyttävät muuttuvan kokoajan, joten kyselyitä voi laittaa tulemaan. Vapaana ainakin pojista kaksi. Itsellä vielä harkinnassa jääkö toinen tytöistä kotiin? Vai meneekö sopivan sijoituskodin löytyessä sijoitukseen. Joka tapauksessa toinen jää jatkamaan sukua Taikalumon nimen alle.

-Johanna-

6.9.2015: Syksy saapuu ja kesä meni ikävissä merkeissä perheessä tapahtuneen vakavan sairaskohtauksen vuoksi. Siitä nyt pikkuhiljaa toivuttua voi alkaa elämää ajattelemaan tästä eteenpäin. Sitäkun ei koskaan tiedä mitä se tuo tullessaan ja kuinka kaikki voi muuttua kuin salaman iskusta. Kesän suunnitelmatkin jäivät ja koira harrastukset on ollut vähemmällä. Sain kuitenki käytyä nämä KV-näyttelyt mihin olin Oton ilmoittanut. Ja hyvin poitsulla meni:) Näyttelyiden suhteen ei nyt loppuvuoteen ole mitään suunnitelmia. Ellei Jenna sit innostu Oton kanssa joulukuussa Helsinkiin lähtemään.

Sitten vähän uutta ja iloisempaan asiaan. Viiville ja Otolle odotellaan rakkauslapsukaisia syys-lokakuun vaihteeseen. Viivistä kyllä heti huomasin että pentuja on tulossa, mutta käytiin viellä ultrassa varmistamassa asia. ja niinhän siellä näkyi pieniä karvapallojen alkuja arviolla 5-6:) Tässä yhdistelmässähän tulee meidän kaksi ensimäistä lapinkoiraa Cessi ja Malla sukutaulun toiseenpolveen. Eli meillä on sit täällä kotona pentujen vanhemmat ja mummut:) Joten tämä on minulle hyvin mieluinen pentue, kun on omat koirat suvussa takana ja tiedän näitten terveyspuolen ja luonteen. Muoritkin hyörii täällä kotosalla terveinä ja pirteinä. Cessihän täytti heinäkuussa 10v.

Synttäreistä puheen ollen minulla jäi kesäkuun synttäri onnittelut ilmoittamatta. Eli  F JA T- pennut täyttivät jo 3-vuotta:) niin se aika menee siivillä:)

Eipä tässä sit muuta kun aletaan jännityksellä odottamaan Viivin ja Oton pienokaisia. Toivottavasti sieltä tulisi jokunen parkinki värinen kaveri:)

-Johanna-

9.6.2015: ONNITTELUT 6-v SYNTTÄRI SANKAREILLE VIIVI , LEEVI, UNNA JA KIIA:)

24.5.2015: Jaahas taas on edellisestä raapustuksesta näköjään kulunut parisen kuukautta. No mitäs meille kuuluu?

Sani on toipunut hienosti leikkauksesta. Tyttö on käynyt fysioterapiassa hieronnassa ja laserhoidoissa. Näillä oli osuutensa tytön parantumisessa ja tietenkin liikunnan lisääminen on lihasvoimia palauttanut. Irti en tyttöä metsässä ole sen jälkeen uskaltanut päästää, kun eräällä lenkillä Sani katosi pupun jäljille ja oli kadoksissa reilu puolisen tuntia. Siinä meinas jo paniikki minullekin iskeä. No onneksi likka lopulta väsyneenä palasi minun luokse. Sanilla tuntuu tuota riistaviettiä olevan:) Ja noita jäniksiä on kyllä tänä vuonna mahdottomasti. Yhtenään niihin törmää:)

Laumassakin meille on tullut vastaan ongelmia, kun Piitu on alkanut pyrkimään laumassa ylemmäs ja yhteenottoja on ollut Viivin ja Cessin kanssa. Lopulta oli pakko tehdä ratkaisu, että ovat eri aikaan pihalla ja sisällä. On se kyllä rasittavaa, mutta parempi näin ennenkuin isompia vahinkoja aikaiseksi saavat. Tässä kesällä täytyy Piitulle oma tarha rakentaa. Nyt meillä on kaksi tarhaa, mutta Ottokin pitää tyttöjen juoksujen aikaan aina pitää neideistä erossa tarhan avulla.. Ja kun ne juoksut ajoittuu aina yhtä aikaa, mikä hieman hankaloittaa tilannetta, mutta hyvin on pärjätty:)

Otosta sen verran lisää, että Otolla on nyt kaksi poikaa maailmassa:) Tämä toinen poju on yhdistelmä Peikkovuoren Pichatsun kanssa, musta merkein pentu. Toivottavasti jossain törmäämme tähän toiseenkin poitsuun. Kuulemma reipas, sosiaalinen ja komea poika on. Sain kännykkään kuvankin pojasta ja söpö oli. Myöskin Oulaa, Oton ensimmäistä poikaa, näimme tänään ja jäpä on kyllä edelleenkin nätti ja hyvärakenteinen. Eli Otto on näköjään ajatellut ettei hirveästi suvun jatkajia tarvita... pari komeaa poikaa riittää:)

Näyttelyissä en nyt niin hirveästi ole juossut, muutamia ryhmiksiä ja hyvin on mennyt. Muhokselle olen parin viikon päästä Oton ja Piitun ilmoittanut ja sitten reissu kaksikon kanssa Norjan puolelle juhannusta viettämään:) Lähi KV:t tietenkin täytyy kesällä käydä, kun lomakin ajoittuu niiden aikaan.

Huhtikuun synttärisankaritkin on jäänyt ilmoittamatta eli meidän Malla 8v. ja Piitu 4v. Laitan nyt tähän etuajassa myöskin onnittelut X-pennuille jotka täyttävät ensi torstaina maagiset 1-vuotta. Onnea Elle, Vilma, Joiku ja Sani. Täytyy kyllä kesän aikana saada itsestä sen verran revittyä että käy näitä Kiimingin tyttöjä katsomassa, millaisia neideistä on kehkeytynyt:)

-Johanna-

29.3.2015: Tänään käytiin katsomassa meidän Oton ainokaista ottopoikaa, Oulaa Kemissä :) Olihan pikkujässikkä niiiiiiin suloinen pieni jääkarhunpentu, että sydän suli pikku pörröä seuratessa :) Oikein komea koiranalku pojusta kehkeytymässä. Kuvia lisää albumissa täällä.

img_6016kotisiu.jpg

Kuva: Jenna Sergejeff

- Jenna & Johanna -

8.3.2015: Täällä ollaan vietetty hiihtolomaa ja Sanin toipilasaikaa. Tyttö leikattiin pe 27.2., jolloin luun irtopala poistettiin. Ihan hyvänkokoinen leikkaushaava Sanilla nyt on. Tikit poistetaan parin päivän päästä. Leikkauksesta toipuminen on kyllä vielä vaiheessa. Ensimäisen päivän Sani oli tosi kipeänoloinen ja hyppi kolmella jalalla, toisena päivänä alkoi jo onneksi astumaan ja varamaan painoa leikatulle puolellekin. Sydänkohtauksen emännälle oli aiheuttaa, kun leikkauksesta neljäntenä päivänä pääsi livahtamaan Piitun kanssa oven raosta ulos ja rallia veteli naapurin pihalla. Sama homma toistui siitä seuraavana päivänä Viivi emän kanssa. Nyt sitten laitettu portti estämään ovelta karkaamiset. Ja ulkona käydään vain remmissä rauhallisesti kävellen. Ontumista vielä on ja me käydäänkin viikon päästä ottamassa Cartrophen pistoskuuri olkanivelen paranemisen tukihoidoksi. Sanillahan kerkes tuo murtuma vaivata niin kauan, että todennäköisesti tulen tyttöä käyttämään myöskin hierojalla tai fysioterapeutilla, jotta lihakset saadaan kuntoon. Varmaan jumeja on, kun on varonut oikeanpuolen käyttöä niinkin kauann. No toivotaan nyt parasta, että saan tytön kuntoon ja Sanikin pääsisi vapaasti juoksemaan ja nauttimaan metsälenkeistä:) Karvaa leikkauksessa on ajeltu aika laajalta alueelta, että sen takaisin kasvamiseen ottaa oman aikansa. Se nyt on pienin murhe, eipä niihin näyttelyihin niin kiire ole:) Jospas kevään harkoissa alettaisiin kulkemaan ja opettelemaan olemaan nätisti muiden seurassa :)

- Johanna -

15.2.2015: Parin viime kuukauden aikana on ollut suuri huoli Sanista, kun Sanin pitempi aikaiselle ajottaiselle ontumiselle ei löytynyt syytä. Kolmannella eläinlääkärireissulla syy selvisi, mutta sitä ennen joutui käymään läpi jopa ne pahimmat pelot koiran tulevan eliniän suhteen. Tässä tulee nyt Sanin tarina.

Sanin ontuminen alkoi Jyväskylän näyttelyreissun jälkeen. Tuolloin Sani oli jäänyt Lumen kanssa Iihin kotiin, missä neidit ovat saattaneet melskata hyvinkin kovaan otteeseen keskenään. Lisäksi tätä ennen Sani oli tippunut aika reippaasti sängyltä alas kyljelleen. Noh, Sanin ontumista seurattiin lähemmäs kolmea viikkoa, jonka jälkeen Sania käytettiin eläinlääkärissä, kun ontuminen ei näyttänyt loppuvan. Eläinlääkärissä otettiin röntgenkuvia mm. kyynärpäistä ja olkapäistä, myöskin tassu tuli kuvattua. Mitään ei kuvista ollut selkeästi nähtävissä, ja el. sanoi kyynärniveltenkin olevan hyvät. Sani sai kipulääkettä ja lepokäskyn. Tästä huolimatta ontuminen yhä jatkui.

Seuraavaksi Sani kiikutettiin toiselle eläinlääkärille, joka otatti Sanista useammat kyynärpääkuvat, koska Sani oli tarkastuksessa aristanut toista jalkaa. Tämän eläinlääkärireissun jälkeen koitti tunteiden sekamelska. Käynnin jälkeen kotiinviemisenä oli jälleen lepokäsky, kipulääkettä ja nyt uutena asiana tullut pelko kyynärnivelen kasvuhäiriöstä molemmissa etujaloissa. Hoitomuotona pahimmassa tapauksessa tässä olisi ollut liikakasvaneen luun katkaisu, ja siten kasvulinjojen tasapainottaminen. Ajatuksissa pyöri kaiken maailman leikkaukset, kuntoutukset, eliniän odotukset jne. Sanin tapauksen tutkimista jatkettiin kuitenkin edelleen samaisen eläislääkäriaseman toisen eläinlääkärin vastaanotolla, ja tämä el. tahtoi varmistaa mahdollisen diagnoosin ottamalla yhtenäiset kuvat Sanin molemmista kyynärvarsista (ranteesta kyynärpäähän), sillä kasvuhäiriö vääristäisi koko kyynärvarren, mikäli sellainen koiralla olisi. Lisäksi otatettiin "varmuuden vuoksi" kuvat uudestaan olkapäistä, mikäli vika kuitenkin löytyisi sieltä. Mistälie sekin intuitio tuli.

Tämän kuvauksen jälkeen pystyi kunnolla huokaisemaan, Sanin asiat sittenkin olivat paremmalla mallilla. Eläinlääkäri näytti kyynärvarren kuvista, että niissä ei ole mitään vikaa; ranteet olivat siistit, kyynärvarren luut olivat suorat ja kyynärpäät näyttivät yhtä hyviltä kuin ensimmäisissä otetuissa kuvissa. Mutta sitten, ne olkapään kuvaukset. Vika löytyi juuri sieltä, oikeasta olkapäästä (tai tarkemmin sanottuna oikeastaan lapaluun puolelta), missä oli nähtävillä selkeä 3mm irtopala. Ensimmäisissä olkapään kuvauksissa se oli näin jälkikäteen katsottuna nähtävissä, mutta hyvin hankalasti, sillä irtopala oli silloin vielä kiinni luussa, kun taas nyt se oli jo selkeästi irti. Sani on nyt sitten menossa vähän ajan päästä pieneen leikkaukseen, missä irtopala poistetaan ja katsotaan siitä sitten vointia eteenpäin. Olihan se helpotus suuri, kun mahdollinen kasvuhäiriö oli väärin arveltu, ja kyseessä onkin noin simppelisti hoidettava asia :)

Eli Sanin diagnoosi lapaluun murtuma. Tämän kolmannen el:n kanssa kyllä ihmeteltiin niitä kakkoskuvia, miten niistä oltiin saatu sen näköiset??

No virheitä näköjään voi sattua, toivottavasti myöskin niistä opitaan!

- Jenna & Johanna -

7.2.2015: Terveystuloksia: T. Filosofi pompen terve :)

- Johanna -

17.10.2014: Syksy on jo pitkällä ja talvea kohti mennään. Mitään erikoista ei meidän laumaan kuulu. Sani kasvaa ja kehittyy, ja tällä hetkellä on hampaiden vaihtuminen menossa. Joten vähän väliä neiti kantaa mitä milloinkin suussaan, erityisesti emännän kengät ovat mieluisia:) Tapoja opetellaan ja rajoja koitetaan, se on sitä pennun elämää. Erkkari viikonloppuna käytin Sania yhdistyksen järjestämässä pompen ja pra testauksessa. Ja tänään sain sähköpostiin tuloksen. Eli tyttö on molemmilta osin terve:) Muut terppatulokset sitten tehdään aikanaan kunhan ensin kasvetaan isoksi koiraksi:) Meillä laumassa vierailee aina välissä uusi tuttavuuskin, kun Jennalle on tullut Kennel Cantaviasta pieni Usva tyttönen:) Usvan kuulumisia voi seurailla Usvan, Lumen ja Mimon blogista. Kiva kun Sanikin saa näin aina välillä melkein samanikäistä seuraa. Ei aina tarvitse noiden vanhempien kintereellä roikkua.

-Johanna-

30.7.2014: Meidän muorikoira Cessi täyttää tänään huimat 9v. ! Onnea Cessille :) Cessi on yhä terve, iloinen ja energinen lyllertäjä. Tulkoon vielä monen monta hyvää vuotta.

img_1105.jpg

Uutisia myös Kennelliitosta, Filon (T. Filosofi) viralliset luusto- ja silmätutkimustulokset ovat näkyvillä netissä, ja tulokset näyttävät tältä: lonkat C/C, kyynäreet 0/0 ja silmät terveet. Polvet Filolla on myöskin 0/0.

- Jenna -

17.7.2014: Niin se aika vierähtää ja pennut ovat lentäneet pesästä uusiin koteihin. Tiistaina lähti tytöistä Xena ja Xade, kumpikin saivat Kiimingistä oman perheen ja kodin. Eilen sitten Xankari muutti Haukiputaalle omaa emäntäänsä ilostuttamaan :)  Pennuista kotiin jäi Xakira, joka toivottavasti Viivin ja Cessin sukua tulee tulevaisuudessa jatkamaan. Olin jo ajat sitten päättänyt, että jos Viiville toiset pennut tulee, niin siitä jätän tytön kotiin, niinpä laumamme kasvoi nyt yhdellä neitosella lisää.

Onnea kaikille pennuille perheineen! Kuulumisia saa sitten pistää tulemaan ja tietysti niitä kuvia on aina kiva pennuista saada. Kaikki muuttivat kyllä niin lähellä, että varmaan tulemme näitä näkemäänkin :)

- Johanna -

4.7.2014: Pennut on jo vähän reilut 5-viikkosia ja meno myöskin sen mukaista:) Ulkona ollaan oltu sään salliessa, nyt vaan on tuota vettä tullut muutaman päivän verran, että ulkoilut jääneet melko lyhyeen. No onneksi on parempia ilmoja luvattu, niin pääsevät taas ulos mellestämään. Pennut on nyt eilen eka kertaa autoilleet ja tänään sitten tehtiin vähän pitempi reissu auton kyydissä, kun käytiin Oulun Animagissa eläinlääkärillä tarkastuksessa ja sirutuksessa. Kaikki muksut olivat terveitä ja sirutuksestakaan ei nyt hirveästi välitetty. Taisi olla Xakira herkkä hipiäisin:) Kotiin päästyä hyväksyin pentueilmoituksen ja vähän ajan päästä ilmestyi sähköpostiin, että rekisteröinti on valmis, joten menin omakoiraan maksamaan rekisteröinnin. Nyt sitten pennut näkyvät jalostusjärjestelmässä. On se nopeaa nykyään:) Ensi viikolla sitten postiin kolahtaa pentujen paperit. Pennuista otetaan taas viikonlopun aikana uudet kuvat.

Muitakin hyviä uutisia sain eilen, kun Suvi soitteli, että on käyttänyt Filon (T. Filosofi) silmäkuvauksessa ja poitsulla silmät todettu terveiksi:) Filo menee vielä luustokuviin ensi viikolla, joten jännätään vielä niitä. Kiitos Suville pojan tarkkeihin viemisestä ja täällä pidetään peukkuja luustokuvien osalta.

Huomenna ajellaan Jennan kanssa Ruotsinpuolelle Piteån näyttelyyn. Mukana tämä meidän kaksikko Otto ja Piitu. Piituhan on jo Ruotsin valio, mutta pitihän se Piitu ilmoittaa Otolle matkaseuraksi. Saapas nähdä miten siellä menee, kun tuo poitsu on edelleenkin karvaton:)

-Johanna-

27.6.2014: Lumi (T. Filmitähti) kävi tiistaina Oulun Animagissa eläinlääkäri Kaisa Wickströmin terveystarkastuksessa. Lumelta tutkittiin silmät, polvet ja sydän, sekä röntgenkuvattiin lonkat, kyynärnivelet ja ranteet. Silmät Kaisa lausui normaaleiksi, ainoastaan mainintana oikeassa silmässä RD-muutos, joka tarkoittaa siis verkkokalvolla olevaa poimutusta. Tämä ei eläinlääkärin mukaan tule mitenkään näkymään koiran näkökyvyssä, ainoastaan jalostuskoiralla urosvalinnassa. Polvista saatiin lausuntona takaisin 0/0. Sydänkuuntelu oli myös normaali. Lonkat lähtivät eläinlääkäristä arviolla B:t, mutta priima A/A lonkkatuloksen oli lausunut Kennelliitto :) Kyynäreistä Kaisa arveli, että toinen puoli saattaa olla siinä rajoilla, että tuleeko täysin puhtaana takaisin. Ja näinpä oli sitten vähän huonoa tuuria matkassa, kun Lumella kyynäreet lausuttiin tuloksella 1/0, vasen puoli ollen ykköstä. Röntgenkuvien perusteella tulos oli ihan pienestä kiinni, etteikö olisi tullut nollatuloksella lopullinen lausunto.  Mutta näillä tiedoilla mennään :) Rannekuvat otettiin agilityharrastuksen vuoksi. Lumella on löysät (taikka ylitaittuvat) ranteet/välikämmenet, joten rannekuvauksilla osoitettiin, ettei siellä ole kulumaa tms, joka vaikuttaisi harrastuspuolella. Ranteet näyttivät kuvissa puhtailta ja normaaleilta, joten agilityharrastusta voidaan jatkaa hyvillä mielin :)

- Jenna -

9.6.2014: Kesäkuun synttärisankareita! Tänään ensimmäinen Taikalumon pentue eli V-pennut viettävät 5-vuotis syntymäpäivää. Onnea Viivi, Unna, Kiia ja Leevi. Kohta perässä 2-vuotis synttäreitään viettävät 15.6 T-pentue, Onnea Ticu, Tuisku, Nalle, Sissi ja Taru sekä vielä 17.6  F-pentue huimat 2v., Onnea Rooger, Filo, Otto ja Lumi. On meillä kesäkuun juhlijoita :)

Viivin pennuista loppuviikosta ilmestyy taas uusia kuvia, kun Jenna käy täällä kotona kameran kanssa kyläilenässä. Kaikilla pennuilla on jo silmät auki ja yritetään opetella kävelemisen taitoja. Pienemmät tytöt jo vipeltävät kovasti menemään, ilmeisesti kiire jo päästä tutustumaan maailmaan :)

-Johanna-

5.6.2014: Pennut ovat jo viikon ikäisiä ja kaikki ovat jo reilusti tuplanneet syntymäpainonsa. Pennuissa kyllä on edelleenkin selvät kokoerot, kaksi pienempää tyttöä ja sitten tämä meidän musta iso tyttö ja  jätti jätkä :) Viivikin on jaksanut mallikkaasti hoidella pesuettaan. Eilen otimme pennuista 1-viikkoiskuvat, jotka Jenna laittaa tuonne gallerian puolelle. Viralliset nimetkin on jo päätetty. Tytöt tulevat olemaan Xena, Xakira ja Xade ja poitsu Xankari. Päätettiin että tästä tulee X-pentue isän nimen mukaan :)

Muuten meillä vietetään täällä helteisiä kesäpäiviä. Ottokin on taas päättänyt heittää turkkinsa pois niin, että on vilposempaa. Eipä tuo kauan karvojansa taas pitänyt:) Sikäli harmi, kun näyttelyitä on tiedossa ja maaginen 2-vuoden ikä lähestyy. Tietääpä sitten, että sitä viimeistä sertiä saa metsästää, eipähän tule olemaan liian helppoa:) Ja kyllähän tuonne valioluokkaan kerkiää, on se vielä semmoinen mammanpoikakin:)

- Johanna -

29.5.2014: Viivin pennut syntyivät tiistaiaamuna 27. päivä. Itse synnytys sujui hyvin reilussa kolmessa tunnissa. Ja mailmaan putkahti kolme tyttöä ja kaksi poikaa. Valitettavasti toinen pojista oli tosi pieni ja vähän alikehittynyt. Pikkumies oli liian heikko ja heiveröinen, eikä tahtonut alkaa kaikesta yrityksestä huolimatta imemään, joten pojan elämänlanka katkesi vuorokauden ikäisenä :( Näillehän ei mitään voi ja iloitaan nyt neljästä hyvinvoivasta pennusta, joilla on huimasti paino noussut ja Viivi hoitaa katrastaan mallikelpoisesti. Pennuista kaksi oli tosi isoja jo syntyessään ja näyttävät jättiläisiltä kahteen pienempään tyttöön verrattuna, mutta nämä tiitterät tytöt kyllä ottavat sisaruksensa kiinni jossain vaiheessa:) Sisua löytyy:)) Yksi tytöistä on musta jolla on niskassa ja rinnassa valkoista, muut pennut ovat mustia merkein.

fb_kotisuvu.jpg

fb_kotisivu2.jpg

-Johanna-

18.5.2014: Laitetaanpa tännekin välissä päivitystä! Täällä Viivi kasvattaa masuansa ja pentujen liikkeet tuntuvat jo selvästi. Pentulaatikko on valmiiksi laitettuna ja täällä aletaan odottelemaan sinne asukkeja:) Viikon päästä voi alkaa jo jännäämään h-hetkeä. Toivottavasti kaikki menee hyvin:) Pientä vastoinkäymistä on ollut, kun Viivillä oli hiemän verensekaista vuotoa, joten kävimme varmuuden vuoksi tytön kanssa eläinlääkärissä ja Viiviltä otettiin näyte vuodosta, jossa sitten todettiin bakteereita. Joko emätin- tai virtsatietulehdus? Tyttö sai antibioottikuurin ja vaiva sen myötä hävisi. Samalla tietenkin ultrattiin pennut ennen lääkekuuria ja viikon päästä uudelleen ja ne todettiin kummallakin kerralla hyvin voiviksi ja vikkeläliikkeisiksi:) Saapa nähdä mitä virtapiikkejä sieltä mailmaan putkahtaa:))

Näyttelyissä ollaan pyörähdelty jonkin verran tämän meidän näyttelykaksikon kanssa. Ensi viikonloppuna olisi ryhmis Muurolassa, jonne Jenna saa lähteä yksin kera Oton ja Piitun. Itse jään kotia päivystämään Viivin tilanteen takia, ellei siihen mennessä ole sitten synnyttänyt. Pentuvarauksiakin  on jo niin kiitettävästi, että emme ota enään varauksia vastaan.

-Johanna-
25.4.2014: No niin...Eilen käytiin Viivin kanssa ultrassa ja näkyihän siellä masussa pentuja :) Eläinlääkärin arvio oli että 5-6 karvapalloa tulossa. Itse arvelinkin että Viivi on pieniin päin, kun tuo ruokahalu ollut neidillä vähän hukassa, liekkö vähän pahoinvointia. Muutenkin neiti muuttunut rauhallisemmaksi ja hellyyden kipeäksi :) Nyt sitten vaan odotellaan toukokuun loppua ja vauvojen syntymistä :) Tähän loppuun vielä Onnittelut Piitu-neidille joka tänään viettää 3-vuotis synttäreitään!!


-Johanna-


9.4.2014: Onnea Mallalle joka tänään täyttää 7-vuotta:)
 -Johanna -

27.3.2014: No niin nyt sitten ollaan Viivin kanssa etelän reissu tehty. Lähdettiin tiistaina ajelemaan kohti Hämeenlinnaa ja tapasimme samalle päivälle komean Sakke-herran. Sinä päivänä ei kuitenkaan pariskunnalla homma onnistanut halutulla tavalla. Joten päätettiin sitten ottaa hotellista yösija ja yrittää seuraavana päivänä uudestaan Niinpä sitten eilen (26 pv) pariskunta suoritti hommansa onnistuneesti :) Nyt sitten alamme täällä odottelemaan pentusia toukokuun lopulle :) Käymme Viivin kanssa aikanaan vielä ultrassa varmistamassa asian n. kuukauden päästä.


-Johanna-


23.3.2014: T. Villan, Unnan, lonkka- ja kyynärniveltuloksiin on tullut vastaukset Kennelliitolta. Tuloksena lonkat C/C ja kyynärnivelet 0/0. Kotosalla Viivin juoksu alkaa olla pikku hiljaa siinä vaiheessa, että ensi viikolla lähdemme ajamaan eteläänpäin sulhasta tapaamaan. Toivottavasti sattuisi hyvä päivä ja suunnitelmat etenisi toivotulla tavalla :)


- Johanna -

12.3.2014: T. Villa (Unna) on käynyt terveystarkastuksissa. Tytöllä silmät terveet ja kyynäreet myöskin näyttäneet siisteiltä:) Kennelliitosta odotellaan sitten lopullista vastausta lonkista ja kyynäreistä. Iso kiitos Astalle tytön kuvauttamisesta :)
- Johanna -

10.3.2014: Vihdoin ja viimein Viivin juoksut on alkaneet :) Kyllä niitä saikin odotella! Eli nyt sitten odotellaan otollista aikaa milloin lähdemme sulhasta tapaamaan. Ja peukut pystyyn että homma hoituu ja saisimme pienokaisia alulle :)

- Johanna -

26.2.2014: On se mennyt nopeaksi toiminta Kennelliitossa. Aamusta sähköpostiin oli tullut Oton luustokuvista lausunto. Ja nyt voi hehkuttaa!! Kun tulos on lonkat A/A  ja kyynäreet 0/0 :) On mulla priima poika:)

-Johanna-

24.2.2014: Lisää terveystuloksia. Oton kanssa käytiin tänään Kaisa Wickströmin syynnissä. Poitsulla silmät täysin puhtaat ja polvet 0/0 :) Kyynäreet myöskin oli Kaisan mielestä puhtaat ja lonkat näytti ihan hyviltä :) Odotellaan nyt Kennelliiton lopullista lausuntoa ennenkuin uskaltaa alkaa hehkuttamaan.

-Johanna-

18.2.2014: Terveystuloksia: Taikalumon Filmitähti eli Lumi pompen terve:) Olen kuullut, että F-pentueen isä L.Kepponen on myöskin tutkittu pompenin osalta terveeksi. Harmi, kun olen kerennyt jo Otosta ja Lumesta testit ottaa. Järkevintä olisi ollut Malla testata. Niin olisi saanut koko pentue pompen statuksen, kun vahvasti näyttää, että Malla on myöskin pompenin osalta terve, kun Mallan kummastakin pentueesta on tutkttu pari jälkeläistä ja terveitä ovat:)

Viivillä ei edelleenkään ole juoksu alkanut.... Sais jo kyllä alkaa, on tämä odottelu niin raastavaa:)

-Johanna-

10.2.2014: Kuukausi on vierähtänyt edellisestä kirjoituksesta, eikä tuo Viivi edelleenkään ole aloittanut juoksuansa. Viivillähän on tuo juoksujen väli ollut vähän vaihtelevaa 5-7kk joten näköjään mennään nyt taas pitemmän kaavan mukaan:) No ei tässä auta muuta kuin odotella...

Itse täällä nautin vuorotteluvapaasta. On se ihanaa, kun ei tarvitse vähään aikaan lähteä minnekkään ja saa päivänvalon aikaan rämpiä koirien kanssa metsässä. Sitä me ollaanki harrastettu ahkerasti, niin että emännällä on välissä jalat kipeänä:) Sain myös aikaiseksi tänään tilata Otolle terveystarkkeihin ajan, sinne sitten mennään kuun loppupuolella. Lumen pompen testistäkään ei ole vielä kuulunut mitään... Joten kaikennäköistä odottelua ja "jännäämistä" tälle kuulle:)

- Johanna -

3.1.2014: Niin se vuosi taas vaihtui:) Ja odotellaan mitä se tämä uusi tuo tullessaan. Suunnitelmissa on näyttelyitä lähinnä Oton kanssa ja kyllä se Piitukin jossain aina mukana pyörähtää:) Viivin juoksuja edelleen odotellaan. No luulis ne nyt tämän kuun aikana alkavan, ellei ihan mahdottomasti ala niitä panttaamaan:) Eli ne pennut ois tämän vuoden suunnitelmissa, josta ois tarkoitus itselle jättää narttu kotia kasvamaan :) Suunnitelmissa myös Oton terveystarkit keväällä  ja Lumelle myöskin tämän vuoden aikana. Siinäpä ne tämän vuoden suunnitelmat pääasiassa ovatkin:)

- Johanna -