Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Taikalumon Viima ( Viivi )

 

 

esittely.jpgsukupuoli: narttu

väri: musta vaalein merkein

 

synt.: 9.6.2009

i: Pompparinniityn Donttu

e: Cecilia

kasv.& om.: Johanna Sergejeff

 

silmät: OK

lonkat: C/C

kyynärnivelet: 0/0

prcd-PRA geenitesti: A/Terve

pompen testi: Terve

DM: Terve

näyttelyt: ERI, SA

                                                                                                       

jälkeläiset:    Taikalumon T-pentue 15.6.2012                                                                          

                   Taikalumon X-pentue 27.5.2014

                   Taikalumon R-pentue 1.10.2015                                                                                                                                                                                                                                       

 

Viivi on luonteeltaan laumasta itsenäisin. Tyttö viihtyy hyvin omissa oloissaan, mutta kaipaa myös välillä hellyyttä ja tuleekin usein viereen rapsutettavaksi. Viivi osaa mielistellä äitinsä Cessin tavoin "pusuttelemalla". Tyttö on kiltti, vilkas, ketterä ja hyvin kekseliäs. Ellei mitään toimintaa ole, sitä keksitään itse, ja omalta pihalta karkaaminen on aivan loistava idea siihen. Viivi suorastaan rakastaa vapaana juoksemista, jolloin tytöstä voi selkeästi nähdä pelkän vauhdin hurman ilon :) Viivin mielestä kaikki kiva kuuluu hänelle, ja varsinkin Malla on saanut tämän asian huomata, sillä tyttö vie Mallalta miltein luutkin suusta.

Viivin kanssa on käyty pentukurssi ja nyt vanhemmalla iällä tyttö on käynyt myös näyttelyissäkin, pärjäten ihan mukavasti :) Viivistä näyttelyissä käyminen on vain suuremmalta osin tylsää, ja ajan kehän laidoilla voisi käyttää myös paremmin esim. kierimällä maassa, saaden turkkiinsa kaiken mailmaan roskat ja hiekat :) Tai sitten tyttö ottaa reporankana nokoset, kun mitään mielenkiintoista ei tapahdu. Kehässä Viivi joko on niin mallikkaasti tai sitten ihan omissa mailmoissa, joten mielenkiintoista on neidin kanssa näyttelyihin mennä, kun ei koskaan tiedä millä päällä ollaan :) Viivin kanssa ei ole sinänsä muuta sitten harrastettu, mutta moneen neidistä varmasti olisi. Fiksuna tyttönä Viivi on itseoppinut jopa TOKO liikkeitä ja arkitottelevaisuutta reenaillaan välillä kotosalla.

Viivi teki ensimmäisen pentueensa v. 2012 ja osoittautui hyväksi emäksi, äitinsä Cessin tavoin. Viivin toinen pentue näki päivän valon keväällä 2014. Ja kolmas pentue ja viimeinen 2015.

 

 

viivi_a.jpg

Kuva: Lappalaiskoirat Ry.

 

[ Viivi Koiranetissä ]